banner-horitzontal.jpg
Cashflow The Invoice Managers

“Wanneer de betalingen plots binnenstromen, weet ik dat het systeem perfect zijn werk doet.”

Facturen opvolgen? Je kan er niet onderuit als je al je verdiende geld op je rekening wilt zien verschijnen. Maar dat wil niet zeggen dat je per definitie zélf achter de veren van de late betalers moet zitten en manueel herinneringen moet gaan uitsturen. Als zaakvoerder hou jij je natuurlijk het liefst bezig met de kern van je zaak, met waar jij goed in bent. Dirk Van Thielen, zaakvoerder van het boekhoud- en fiscaliteitskantoor ACB Tax Consult vertelt over de facturatieopvolging via The Invoice Managers.

Je cashflow krijgt moeiteloos een boost

Dirk heeft maar liefst 25 jaar ervaring in het vak. Boekhouding en fiscaliteit heeft voor hem geen geheimen meer. Daarom vertrouwen kmo’s uit verschillende sectoren hun hele papierwinkel aan zijn bedrijf toe. “Ieder zijn job”, zegt hij en daarom laat hij op zijn beurt het opvolgen van de facturatie over aan The Invoice Managers, powered by CashflowByWeb®. Zo kan hij zijn tijd steken in wat hij graag doet en waarin hij uitblinkt.

Vroeger spendeerde Dirk gemiddeld 3 uur aan het nakijken van rekeninguittreksels en worstelde hij met het vinden van een gaatje tijd voor de opvolging van facturen. Resultaat? De betalingen kwamen laat binnen. Hij ondervond dat de uurkost die hij zelf in al dat werk stak, op jaarbasis veel hoger was dan het abonnementsgeld van The Invoice Managers. Dirk ging dus met The Invoice Managers in zee wat resulteerde in minder kosten maar óók een verbeterde cashflow. De klanten betalen nu veel sneller dankzij een automatische rappel.

“Nu kijk ik ’s ochtends 5 minuten naar mijn online banking en hoef slechts aan te klikken welke facturen zijn betaald. Veel prettiger dan het kijken naar onbetaalde facturen.”, aldus Dirk.

Geautomatiseerd rappelsysteem CashflowByWeb®

Per klant enkele parameters instellen in de software en de automatische rappels vertrekken wanneer het moet. De ene klant is de andere niet dus op basis van zijn betalingsgedrag geef je in wanneer hij exact een rappel moet krijgen. 1 dag, 3 of 15 dagen na vervaldag? Je kiest het zelf. Henri van The Invoice Managers neemt dan weer de technische kant van de software en de ondersteuning voor zijn rekening.

Vertrouwen op een systeem is niet altijd makkelijk, maar intussen slaapt Dirk op 2 oren.

“In het begin was ik bang dat het systeem dingen zou vergeten. Maar toen ik zag dat de herinneringse-mail automatisch wordt verstuurd op het ingegeven tijdstip, was ik gerust. Nu kijk ik er niet meer naar. Wanneer de betalingen plots binnenstromen, weet ik dat het systeem perfect zijn werk doet en dat ik kan blijven doen waarin ik goed ben.”

Debiteuren positief over deze manier van facturatieopvolging

Late betalingen. Het is een groot probleem dat iedereen graag wilt zien verdwijnen. Dirk vult aan: “Ook onze eigen klanten zijn zeer geïnteresseerd in een systeem zoals dat van The Invoice Managers. Onze klanten appreciëren het dat alles elektronisch verloopt.” Voor zij die maar sporadisch hun e-mails lezen of geen e-mail ontvangen, loopt dit via post of fax. Het systeem e-mailt de factuur en/of rappel door op de juiste datum. Enkel printen en versturen is dan nog nodig.

Wil jij je ook liever focussen op je kernactiviteiten dan op het najagen van onbetaalde rekeningen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Meer lezen:

“Wij beschikken over 20% meer cash dankzij The Invoice Managers”

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en The Invoice Managers

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • The Invoice Managers

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials