Week van de Bedrijfsoverdracht: onderneming overnemen of verkopen?

Finance

Van 14 tot 18 november 2022 vindt de Week van de Bedrijfsoverdracht plaats. Deze week sensibiliseert en informeert elke ondernemer die vandaag nog niet stilstaat bij de dag dat hij zal stoppen met werken. De organisatie ligt in handen van Vlaio.

De overname of overdracht van een onderneming is een proces dat tijd vergt en dat grondig moet worden voorbereid. Door tijdig aan de voorbereiding te beginnen, verhoogt u de kansen op een succesvolle overdracht. Daarom organiseren Vlaio en haar partners jaarlijks de Week van de Bedrijfsoverdracht.

Tijdens deze week kan je bij Vlaio een gratis en vrijblijvend gesprek met een expert boeken of een infosessie of webinar volgen.

Dit jaar organiseert Vlaio op 8 november 2022 een startevent in aanloop naar de week. Tijdens dit event kunnen ondernemers al kennismaken met de experten op een infomarkt en meer te weten komen over bedrijfsoverdracht tijdens infosessies.

Meer info over de Week van de Bedrijfsoverdracht (Vlaio)

E-books: bedrijf overdragen en overnemen

Overweeg je een bedrijf over te nemen of je eigen bedrijf over te dragen? Dan heb je ongetwijfeld veel vragen. Wat is het bedrijf waard en hoe wordt de overnameprijs bepaald? Hoe verlopen de verschillende processen? Kies je voor aandelen of een handelsfonds? Wie is er verantwoordelijk voor wat? En waarmee houd je best rekening op arbeids- en sociaalrechtelijk vlak?

In deze twee e-books schetst specialist Moore het verloop van het verkoop- en aankoopproces . Elk bedrijf is uniek en dus is een bedrijfsoverdracht vaak maatwerk, maar toch zijn er een aantal mijlpalen waar je best rekening mee houdt. Je lees ze in deze e-books:

Een bedrijf overdragen: zoek de balans tussen opbrengst en gemoedsrust

Een bedrijf overnemen: een goede voorbereiding loont

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials