Baker Tilly heeft nieuwe strategische uitvalbasis voor provincie Antwerpen

Baker Tilly telt sedert kort een nieuw kantoor in Mechelen door een partnership met het revisorenvennootschap Caluwaerts & Co bvba. Voor beide partijen is het een win-win.

Baker Tilly, met 5 kantoren in Oost-Vlaanderen, Brussel en Luik, geniet van het netwerk en de expertise van Freddy Caluwaerts en kan nu ook operationeel zijn in Groot Mechelen en Antwerpen. Caluwaerts & Co wordt het 6e Baker Tilly-kantoor met een full service op het vlak van revisoraat/audit, accountancy, corporate consulting (fiscaal & juridisch) en corporate finance. 

De samenwerking tussen beide bedrijven stond in de sterren geschreven aangezien Baker Tilly op zoek was naar lokale verankering in Mechelen via een bestaand kantoor met een gedegen reputatie. Ook bedrijfsrevisor Freddy Caluwaerts en zijn zoon Christian wensten hun dienstverlening op hoog niveau te houden en hadden de voorbije jaren reeds bevriende contacten met diverse vennoten van Baker Tilly. Gezien de steeds toenemende complexiteit van de materie en de nood aan digitale controletools bij auditing ging hun keuze uit naar Baker Tilly dat overkoepelend en met op maat samengestelde multidisciplinaire teams tewerk gaat.

Caluwaerts & Co is gespecialiseerd in commissarismandaten, wettelijke opdrachten, bedrijfswaardering, accountancy, M&A’s en administratieve organisatie. Naast kmo’s uit heel Vlaanderen bedient het ook vzw’s w.o. scholen, instellingen voor gehandicaptenzorg, beschermde werkplaatsen en openbare besturen. Baker Tilly telt multidisciplinaire teams in accountancy, audit, fiscale en juridische consulting en corporate finance voor eenmanszaken, vrije beroepen, vennootschappen en vzw’s. Het corporate finance team is actief op de markt van M&A, bedrijfsoverdracht, familiale en successieplanning. De grote troef van Baker Tilly is dat het tegelijk kleinschalig genoeg is om een gewaardeerde persoonlijke service en maatwerk te bieden aan een betaalbare, lokale prijs. De klant kan ook zonder meerprijs rekenen op alle beschikbare hoogtechnologische financiële modellen en expertise van het internationale netwerk van Baker Tilly.

Ideale match

Via commissievergaderingen en seminaries kende bedrijfsrevisor Freddy Caluwaerts (zie lager) reeds langer diverse Baker Tilly-vennoten met wie het klikte. “Wij kunnen ons goed vinden in de aangename en no nonsense omgangsvorm en in de filosofie en bedrijfscultuur van Baker Tilly. Door de uitbreiding van expertise op alle domeinen van bedrijfsvoering, door de schaalvergroting, het internationale netwerk van Baker Tilly en zijn aangereikte digitale tools, leek het ons dan ook de ideale partner. Met ons team van 4 personen, en aangevuld met nieuwe Baker Tilly-collega’s, kijken we ernaar uit om een volwaardig Baker Tilly-kantoor te worden. Omgekeerd zullen wij onze klanten ook met plezier introduceren bij Baker Tilly voor een nog completere dienstverlening”, aldus Freddy Caluwaerts die nu ook vennoot wordt bij Baker Tilly.

Schaalvergroting

Ook Baker Tilly is zeer enthousiast om in Mechelen aan de slag te kunnen gaan. “Samen met onze klanten kennen wij een organische groei sinds 1988”, zegt Baker Tilly-vennoot Peter Weyers. “Al onze kantoren zetten altijd sterk in op grondige expertise, op lokale verankering, op een gedegen kennis van de lokale markt en op het opbouwen van een vertrouwensrelatie met onze klanten op lange termijn. Het complementair revisorenteam van Freddy Caluwaerts beantwoordt hier volledig aan. Vanuit onze strategische Mechelse uitvalbasis kunnen we nu niet alleen aan schaalvergroting doen in Groot-Mechelen maar ook in de provincie Antwerpen.”

Info: Baker Tilly Mechelen, Brusselsesteenweg 520 (uitrit 10, Mechelen-Zuid van E19 Brussel-Antwerpen), 2800 Mechelen, 015 42 25 91. www.bakertilly.be & www.bakertilly.global

Perscontacten:

  • Freddy en Christian Caluwaerts, 015 42 25 91
  • Peter Weyers, 09/272 72 10 
  • backup: Phibo press communication, 0477 24 64 43,

Vlnr foto: Christian Caluwaerts, Baker Tilly-vennoot Peter Weyers en kersvers Baker Tilly-vennoot Freddy Caluwaerts.

Mechelaar Freddy Caluwaerts is sinds 1976 een gedreven en gerespecteerde bedrijfsrevisor met een indrukwekkende staat van dienst. Hij was 33 jaar lang voorzitter van de Mechelse Beroepsvereniging van Accountants, Belastingconsulenten, Bedrijfsrevisoren, Erkende Boekhouders en Erkende Boekhouders-Fiscalisten (MAB), een vakorganisatie die supra-regionaal uitgroeide van 20 naar bijna 1.500 leden. Hij is medeoprichter en voormalig voorzitter van het ‘Belgisch Overlegcomité van Bedrijfsrevisoren’ (BOBR) en zetelde jarenlang in de commissies ‘Toezicht’ en ‘Controlenormen’ van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR). Hij was ook actief betrokken bij de invoering van de ‘International Standards on Auditing’ (ISA) in België. Door zijn expertise is Caluwaerts een veelgevraagd gastspreker op seminaries en congressen.

Baker Tilly is een groep van vennootschappen die sinds 1988 gespecialiseerd is in accountancy, audit, corporate consulting (fiscaal & juridisch) en corporate finance (met o.a. begeleiding in alle stadia van de verkoop of overname van een eigen/andere onderneming). Met zijn multidisciplinaire teams biedt de groep proactief maatwerk maar ook geïntegreerde diensten en oplossingen voor steeds complexer wordende processen met belangrijke financiële consequenties voor kmo's. De groep telt een 145-tal medewerkers waaronder 14 vennoten, met vestigingen te Aalst, Gent (Melle), Brussel, Zele, Mechelen en Luik. In 2018 droeg Baker Tilly de titel van ‘Trends Gazelle’ doordat het met zijn 5 vestigingen, en als enige in de categorie ‘accountants, boekhouders en belastingconsulenten’, tot de 75 snelste groeiers behoort onder de middelgrote bedrijven in Oost-Vlaanderen. Baker Tilly is ook een erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille.