De fintech Swoon komt naar België met een mobiele app exclusief voor particulieren met een abonnement

De fintech Swoon kondigt de lancering in België aan van zijn mobiele app waarmee particulieren hun geld kunnen beheren. Het originele concept is gebaseerd op een abonnement dat zowel de huidige als toekomstige diensten in ontwikkeling inhoudt, tegen één tarief voor iedereen.

De fintech Swoon is opgericht in Frankrijk (in Rijsel) in 2019. Hij ontwikkelt een mobiele app waarmee gebruikers hun geld in realtime op een eenvoudige en handige manier kunnen beheren. De gebruikers kunnen vandaag via de app in een paar klikken een account aanmaken en een Mastercard debetkaart bestellen (beheerd door Swan, een Banking-as-a-Service platform).

Maar er zijn verschillende ontwikkelingen aan de gang of gepland om innovatieve diensten aan te bieden.

Victoire enQuentin Haddouche, medeoprichters van Swoon: "We hebben Swoon gecreëerd met het idee om het weer bruikbaar en zinvol te maken voor particulieren om hun geld zelf te beheren. Wij werken samen met partners (vooral Belgische bedrijven) om een maximum van onze middelen te besteden aan de ontwikkeling van de app ten behoeve van de gebruikers. Hoe meer gebruikers we hebben, hoe meer we de beoogde extra diensten kunnen ontwikkelen. Zodra wij bijvoorbeeld 1000 klanten bereiken in Frankrijk en België, zullen wij gedeelde rekeningen openen. Bij 5.000 klanten, zal onze robot Gus kunnen helpen bij investeringen. Als we 10.000 klanten tellen, zullen we de mogelijkheid bieden om in te tekenen op een levensverzekering, enz. Dit alles zonder een prijsverhoging van het maandelijkse abonnement. Want in plaats van altijd te proberen meer te verkopen en de winst per klant te maximaliseren, heeft Swoon een vast bedrag van €6,90/maand dat het werk dekt dat wij voor onze leden uitvoeren."

Visualiseer uw geld beter

U hebt besloten om wat spaargeld opzij te zetten voor de volgende vakantie, om verbouwingswerken uit te voeren, om een spaarpotje op te zetten voor de kinderen, voor de onroerende voorheffing... de app van Swoon zal u binnenkort toelaten om het geld dat op de rekening staat te verdelen door 'wallets' (of 'nooms') aan te maken per project. Een visuele manier om te weten hoever u staat met uw budget. U krijgt ook toegang tot een gedeelde rekening en kunt gemakkelijk het gezinsbudget beheren, een budget tussen huisgenoten, uw kind laten kennismaken met zakgeldbeheer, enz.

Zet uw geld aan het werk

Voor wie op zoek is naar rendement, zal Gus, de kleine virtuele robot in ontwikkeling, het risicoprofiel van de gebruiker bepalen op basis van vragen en antwoorden. Hij zal de gebruiker dan doorverwijzen naar investeringen bij de financiële partners van Swoon.  

Swoon Blue Program

Swoon heeft het Swoon Blue Program opgezet, een ecosysteem dat de verwerking van vaak vergeten bankafval mogelijk maakt. Het programma maakt het mogelijk om, dankzij inzamelboxen die overal in Frankrijk en binnenkort ook in België te vinden zijn, vervallen bankkaarten in te zamelen en te recycleren. Eenmaal gerecycleerd, worden de plastic materialen opgenomen in een circulaire economie. Het is mogelijk 80% van het materiaal terug te winnen voor de productie van nieuwe kaarten. Op termijn kan de resterende 20% worden verkregen uit natuurlijke producten zoals algen.

Een Swoonrekening openen

Klanten kunnen de mobiele app downloaden in de iOS of Android app stores, of de website https://swoon.do/ bezoeken om een beveiligde account te activeren met behulp van dubbele DSP2-authenticatie.

Een enkel tarief voor iedereen ten belope van €6,90/maand, één kaart gekoppeld aan al uw Swoon-rekeningen, een rekening openen of sluiten met één klik.

Bekijk de socials