ResiGrass in Ekeren opent allereerste kunstgraszaak voor Duitsland in Düsseldorf

ResiGrass in Ekeren is sinds kort ook fysiek aanwezig op de Duitse markt met een eigen filiaal in Düsseldorf. De Antwerpse pionier in kunstgras zorgt hiermee voor een primeur.

Het betekent voor Duitsland de allereerste kunstgraszaak, compleet met showroom en volwaardige buitenruimte. ResiGrass biedt daar eveneens het volledige pakket gaande van advies, installatie en nazorg tot professioneel onderhoud.

Sinds de opstart van ResiGrass in 2003 onderging het concept van kunstgras een serieuze evolutie. In de beginjaren werd het vooral toegepast in de voetbalwereld. Ondertussen is kunstgras al beter ingeburgerd en vindt het ook zijn weg naar particulieren, tuinen, scholen, bedrijven en andere sportdisciplines. Het bedrijf aan de Kapelsesteenweg 493 in Ekeren wordt sinds 2013 geleid door Annemie Baeyaert.

“Wij zijn al een paar jaar actief in Duitsland, maar tot nu toe uitsluitend online en via enkele lokale partners die kunstgras echter niet als hun hoofdactiviteit zien. Om daar helemaal op te kunnen focussen, vonden we de tijd rijp om in Düsseldorf een eigen filiaal op te starten. De uitgestrekte Duitse markt biedt voor ons trouwens heel wat potentieel. Daarnaast zijn we ook actief in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Met onze nieuwe vestiging in Duitsland zetten we nu voor het eerst zelf echt voet aan de grond buiten onze landsgrenzen.”

ResiGrass in Düsseldorf fungeert daar als lokaal aanspreekpunt. Een vast team zorgt voor de installatie. De samenstelling van de collectie kunstgras wordt qua kleur, densiteit en hoogte volledig afgestemd op de vraag in de markt. Die kan tussen landen en zelfs regio’s danig verschillen afhankelijk van de voorkeur en de smaken van de mensen ter plaatse.

Regels van de kunst

“De reputatie van kunstgras wordt ook bepaald door de manier waarop het geplaatst werd, niet alleen door het uitzicht. Het eindresultaat telt. Vooral de kennis van het juiste kunstgras voor het juiste doel en het feit dat het volgens de regels van de kunst werd gelegd, zorgen ervoor dat de eindklant er maximaal plezier aan beleeft. Zo willen wij ons product in de markt zetten”, benadrukt Annemie Baeyaert.

De gedreven zaakvoerder ziet in kunstgras zowel een ecologisch, economisch als esthetisch product. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het goedkoper dan gewoon gras. Het gebruik van een grasmachine, benzine, water voor besproeiing en chemische producten zijn overbodig. Op die manier is de investering in kunstgras na 5 tot 6 jaar terug verdiend. Met de voorbije hete zomer in gedachten blijft kunstgras onder alle omstandigheden een mooi uitzicht behouden. Er is geen waterverspilling en het gebruik van chemische producten en meststoffen is niet nodig. Bepaalde negatieve effecten op het milieu worden zo vermeden.

Alternatief voor beton

“Er bestaat ook een grote misvatting over de ondergrond. Kunstgras hoeft helemaal niet op een verdichte, verharde ondergrond gelegd te worden. Dat kan perfect op zand. Wij plaatsen kunstgras in tuinen altijd op een bedding van zavel, zodat de waterdoorlaatbaarheid maximaal behouden blijft. Ons kunstgras laat 60 liter water per minuut en per vierkante meter door. Het is een uitstekend product in het kader van de betonstop. Kunstgras is een goed alternatief voor betonnen verhardingen.”

ResiGrass werkt volop aan een oplossing om kunstgras op het einde van de levensduur als product volledig recycleerbaar te maken. Het is de bedoeling dat hiervan dan nieuw kunstgras wordt gemaakt of andere producten in plastic. De productie zelf gebeurt in België en Nederland. Het Ekerse bedrijf doet er alles aan om de afvalberg door het gebruik en de installatie van kunstgras zo beperkt mogelijk te houden. Kleine restrollen worden verkocht met interessante kortingen en de echt kleine restjes kunstgras bezorgt ResiGrass aan scholen om ermee te knutselen.

Meer informatie: www.resigrass.com

Bekijk de socials