Snel opgestart, altijd goed geholpen: flexibele factoringformules

Wanneer je opdrachten uitvoert voor bedrijven en overheidsinstellingen gebeurt het regelmatig dat je klanten lange betalingstermijnen hanteren. Dit heeft uiteraard een grote impact op jouw cash flow en op de groei van je onderneming. In de zoektocht naar een factoringoplossing kwam Rob Willems, zaakvoerder van PSPM in Dessel, terecht bij Koalaboox.

PSPM, Property Service Project Management, is een specialist in het onderhoud en de herstelling van gebouwen. Vanuit de hoofdzetel in Dessel levert het diensten aan particuliere en professionele klanten en overheidsinstellingen.

PSPM gaat voluit voor factoringformule van Koalaboox

In de zoektocht naar een factoringformule die past bij zijn bedrijf kwam Rob Willems, oprichter en zaakvoerder van PSPM, terecht bij Koalaboox.

Rob Willems: “Omdat vele klanten na 90 tot zelfs 120 dagen betalen, is een goede factoringformule noodzakelijk. Met de factoringformule van Koalaboox kunnen wij onze factuur per mail opsturen naar de klant. Deze bevestigt de factuur en Koalaboox zorgt ervoor dat het betreffende bedrag binnen de 24 uur op onze rekening staat. Op die manier houden we de cashflow op punt, kunnen we onze eigen leveranciers betalen én kunnen we blijven bouwen aan ons groeiende bedrijf. Alles verloopt vlot via het online platform van Koalaboox. Onze boekhouders werken hier volledig autonoom mee en als er een probleem is, kunnen we terecht bij onze accountmanager.”

Maar daar stoppen de diensten van Koalaboox niet. Voor PSPM gaat de factoringspecialist graag een stapje verder. De zaakvoerder licht toe:

“Wanneer wij een nieuwe klant hebben, gaat Koalaboox voor ons na of, en in welke mate, deze klant financierbaar en verzekerbaar is. Zo weten wij steeds met op voorhand met wie wij zonder zorgen in zee kunnen gaan.”

Flexibele factoring biedt extra voordelen voor ondernemers

Volgens Rob biedt een samenwerking met Koalaboox zeker voordelen wanneer je de werkwijze vergelijkt met die bankinstellingen die vergelijkbare diensten leveren.

“Het grote voordeel van Koalaboox zit in snelheid waarmee de diensten opgestart kunnen worden. Als je een afspraak maakt en je accountmanager komt om 15u langs, dan kan je om 16u al gebruik maken van het systeem en de bijhorende diensten. Bij een bank kan dat weken of zelfs maanden duren. Koalaboox beperkt de administratie tot een minimum. Dit betekent niet alleen dat je snel kunt opstarten maar dat je ook flexibel kan werken.”

Factoring: een kost die zichzelf terugverdient

Natuurlijk gaan er kosten gepaard met deze diensten. Volgens Rob Willems werkt de factoringformule van Koalaboox zo goed dat deze kosten elders gerecupereerd kunnen worden.

Rob Willems. “Uiteraard werkt Koalaboox niet gratis. Maar de kost is voor mij zeker de moeite waard. Niet alleen beschikken wij altijd over de budgetten die we nodig hebben voor het dagelijks functioneren van het bedrijf én om de toekomstige groei ervan te verzekeren. De diensten van Koalaboox verdienen zich elders ook terug. Omdat wij snel betaald worden, kunnen wij immers een korting voor contant vragen aan onze eigen leveranciers. Zo heft deze kost zichzelf eigenlijk op.”

Meer over PSPM

PSPM specialiseert zich in onderhoud en herstellingen van sanitair, metselwerk, daken, bestrating en veel meer. Daarnaast heeft PSPM een gespecialiseerd team van techniekers die instaan voor de installatie en het onderhoud van elektrische installaties en verwarmings- en luchtbehandelingsinstallaties.

PSMP heeft ook een gespecialiseerde afdeling voor opdrachten aan gebouwen en constructies waarbij veiligheid een bijzondere uitdaging is, een technical office die zich bezighoudt met de samenstelling van postinterventiedossiers, en een afdeling voor de remodelling van kantoren.

Heb jij vragen over de factoringformules van Koalaboox? Neem dan snel contact op met een gespecialiseerde medewerker via onderstaand formulier.

Lees ook:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Koalaboox

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Koalaboox
Bekijk de socials