Acerta: Laat uw oog eens vallen op een 55-plusser

HR

Liefde op het eerste gezicht hoeft niet

“Ja, de gap tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kan dicht. Als ontslagen werknemers niet meer op zoek gaan naar krak dezelfde baan elders. Als werkgevers niet meer mikken op een 100% match. Onze tip? Kijk ook eens in de 55-pluscategorie.” aldus Sarah Peeters, director bij Acerta. Betrokkener, respectvoller, betere prestaties, collegialer ... die wil u hebben.

“Werkgevers zijn bijzonder positief over werknemers ouder dan 55. Ze scoren goed en soms beter dan jongere: ze zijn meer betrokken, tonen meer respect, leveren hogere kwaliteit, zijn collegialer... Nieuw aangeworven 55-plussers doen het soms nóg beter dan ‘zittende’. En toch is die categorie ondervertegenwoordigd in de tewerkstellingscijfers en in de aanwervingsstatistieken.”

Leeftijd speelt geen rol

Sarah gaat verder: “CAO 104 legt werkgevers een werkgelegenheidsplan voor 45-plussers op. 45-plus? Dat is piepjong! En los van de leeftijd, competenties van nu zullen niet volstaan voor de uitdagingen van morgen.”

“Voor elke werknemer is een loopbaan- en ontwikkelplan nodig, aan werkgevers én werknemers om daarvoor te zorgen. Want flexibel blijven is de boodschap, alleen zo is rematchen met de toekomst mogelijk.” besluit Sarah.

Meer info over loopbaanontwikkeling? Surf naar acerta.be/consult

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?