Binnenkort is er vers geld voor de kmo’s en vroeg of laat hangt iedereen met alles samen…

HR

De kmo-wereld wordt zich meer bewust van organisaties zoals Levanto die proberen mensen die verder af staan van de arbeidsmarkt, toe te leiden naar de vacatures in de kmo.

Ik heb het al aangehaald in een vorige column begin dit jaar, meer en meer babyboomers gaan op pensioen de komende jaren en kmo’s zullen meer problemen krijgen om mensen te vinden. De huidige economische situatie bezorgt jullie misschien nog wat ademruimte maar ‘times are a changing’, vroeg of laat. Ik heb de idee ook al eens aangehaald van jobcarving, verdeel een functie in stukken, en jobcrafting, groepeer bepaalde basistaken en denk aan mensen met een lager profiel om die nieuwe functie in te vullen en uw huidige werknemer kan op 4/5de, blijft gemotiveerd om langer voor u te werken. Uw loopbaanplanning staat minder onder druk.

Er zijn fundamentele veranderingen op til in de wereld van sociale- en beschutte werkplaatsen vanaf 1 juli 2014. Zij zullen omgevormd worden tot maatwerkbedrijven en kmo’s zullen een maatwerkafdeling kunnen oprichten in hun bedrijf. Er zullen budgetten voorzien worden ter ondersteuning en een kmo kan eigenlijk zeer vlug de juiste opleidingen aanbieden aan mensen die misschien een wat langere inwerkperiode nodig hebben. De voordelen zijn legio, personeelstekort kan beter door herwerkte functies opgevangen worden, u bepaalt zelf de noodzakelijke en op uw bedrijf aangepaste opleidingen wat het schisma tussen industrie en onderwijs voor een stukje vermindert, u bindt mensen beter aan uw bedrijf en je kan mensen die het al moeilijk hebben op de arbeidsmarkt terug een kans geven. MVO ten top. Kmo en sociale economie versterken elkaar op die manier en dat kan alleen maar vruchten opleveren.

Levanto kan u daarbij nu al van dienst zijn! Reacties zijn altijd welkom: philip.kesteloot@levanto.be.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?