Furbo-Leaderboard_Updated.gif
Antwerp Go Cart

Biopropaan van Primagaz laat e-karts rijden én zorgt voor verwarming bij e-karting in Antwerpen

We kunnen tegenwoordig niet enkel gewoon ‘karten’, maar ook ‘e-karten’.  Op het indoor e-kartingcircuit van AB E-karting rijden de karts niet op gas of benzine maar op batterijen. Géén oorverdovende racegeluiden en géén vervuilende CO2-uitstoot. Wél duurzame e-karts op lithium-ionbatterijen waarvan je versleten cellen kan vervangen zonder dat je de volledige batterij moet weggooien. De verwarming bij deze Antwerpse e-karting werkt met een ecologische installatie op biopropaan. Duurzame energie die écht beter is voor de planeet!

Ecologische e-karting in Antwerpen

Filip Meeuws, eigenaar van Antwerp Bowling en de eerste E-karting in Antwerpen, wilde graag een eigen energiecentrale plaatsen maar had geen aardgas, dus werd er verder gekeken. Hij kwam uit op propaan en meer bepaald biopropaan. Biopropaan is een gas dat is opgewekt uit natuurlijke afvalstoffen. Het is 100% duurzaam, CO2-neutraal en uiteraard geen fossiele brandstof.

Verwarming e-karting op biopropaan

Filip vertelt: “Biopropaan voedt onze powerunit. Die powerunit levert elektriciteit om onze elektrische auto’s op te laden. De powerunit wordt door water afgekoeld. Het water dat verwarmd wordt, gebruiken we dan voor onze verwarmingsinstallatie. Op deze manier hebben we dit helemaal ecologisch kunnen opzetten, met 80% recupereerbaarheid van onze totale installatie.”

Filip heeft dus een installatie die niet alleen energie kan opwekken, maar door de afkoeling van het apparaat kan het warm water ook gebruikt worden om in koude periodes te verwarmen. Van ecologisch gesproken!

Vlotte samenwerking met Primagaz en GreenlifePro

Niet alleen over de installatie is Filip heel tevreden, ook over de samenwerking met Primagaz is hij lovend: ”De samenwerking met Primagaz is enorm goed verlopen. Ze hebben ook bijgestaan en het nodige advies gegeven wat betreft installatie en de opvolging van GreenlifePro,  de leverancier van de powerunit. Alsook continu de check-ups. Hoe vorderen de werken, is er een bepaalde problematiek die we kunnen aanpakken, en het oplossen van eventuele logistieke problemen.”

E-karting in Antwerpen: een volledig groen circuit

Naast de groene installatie is ook de aankleding van het circuit groen, letterlijk dan. Het gaat hier om een echt themacircuit met als concept ‘nature takes over’. Met kunstgras op de vloer en volledig omgeven door planten lijk je te racen in een park. Daarnaast vind je in de hal overal gerecycleerde of herbruikbare materialen.

Ben je nog op zoek naar een ecologisch verantwoorde teambuilding? Dan kan je dus zeker terecht bij AB E-karting. Je kan er niet alleen e-karten, maar nadien ook een strike gooien op de bowlingbaan en heerlijk steengrillen in het restaurant. Neem voor meer informatie contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Antwerp Bowling

Meer weten?

Antwerp Bowling E-karting

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Antwerp Bowling

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials