Furbo-Leaderboard_Updated.gif
Stefan Verbeken

Consultancy partner helpt 5 bedrijven kosteloos aan nieuwe werknemer

HR

Strand Associates Consultancy is een niche consultancy partner die voor jou op zoek gaat naar expertise in engineering, pharmaceutical affairs, supply chain management, ICT en digital en/of finance. In volle coronacrisis is het niet altijd evident om nieuwe profielen aan te werven, terwijl dat mogelijk wel nodig is. Strand Associates Consulting geeft een duw in de rug en neemt voor 5 bedrijven de hiring fee op zich.

Slim aanwerven

“De coronacrisis bracht voor onze klanten plots een nieuwe HR-situatie met zich mee. Heel wat sectoren waarin wij actief zijn, blijven weliswaar draaien, maar er waren plots andere regels en andere verwachtingen”, stelt Lien Vertommen, Director of Operations bij Strand Associates Consulting. “We hebben met onze klanten overlegd hoe wij hen in deze periode van dienst konden zijn en bijvoorbeeld samen gezocht naar oplossingen om slimmer om te gaan met de budgetten en resources, om anders om te gaan met het menselijk kapitaal,…”

Lien Vertommen, Director of Operations bij Strand Associates Consulting
Lien Vertommen, Director of Operations bij Strand Associates Consulting

De consultants merkten al snel dat veel klanten (deels) operationeel konden blijven en dat in bepaalde sectoren er extra mensen nodig waren, vaak op interim basis, om de extra aanvragen te verwerken.

Bedrijven plannen geen aanwervingen

“Veel bedrijven hebben op dit moment weinig tot geen budget om aanwervingen via agencies te bekostigen of ze plannen de eerste maanden geen aanwervingen. We zien echter situaties ontstaan waarbij bijvoorbeeld een site manager extra orders te verwerken krijgt, maar deze met zijn huidig team niet tijdig verstuurd krijgt. Voor 5 bedrijven hebben wij dan ook budget vrijgemaakt om deze kosten op ons te nemen mits enkele voorwaarden. We hebben al 1 samenwerking kunnen opstarten en zijn nog met 2 andere klanten in gesprek. Dat is uiteindelijk een win-win situatie. Ook onze mensen konden zo tijdens de coronacrisis aan de slag blijven”, aldus nog Lien Vertommen.

Ervaringen van klanten: Astra Sweets

Een van deze bedrijven is Astra Sweets, waarvoor Strand een manager planning & material supply selecteerde. “In volle coronatijd zochten we een planner voor onze gumafdeling. Een tijdelijke job met heel wat uitdagingen. Normaal rekruteren we zelf onze medewerkers, maar we zochten een zeer specifiek profiel en dat in onzekere tijden waarbij mensen voornamelijk naar stabiliteit op zoek gaan,” klinkt het bij Astra Sweets.

Nieuwe medewerkers nodig?

Heb jij een nieuwe (tijdelijke) specialist nodig in de sectoren engineering, pharmaceutical affairs, supply chain management, ICT & digital en/of finance en loop je momenteel vast met de budgetten aarzel dan niet om met ons het gesprek aan te gaan via www.strandassociates.be/exceptional-times-exceptional-people

Minder projecten voor freelancers en detachering

Lien Vertommen merkt dat er door de coronacrisis minder projecten zijn voor freelancers en voor detachering: “Verder blijven veel mensen die tijdelijk werkloos zijn, niet bij de pakken zitten. Ze gaan actief op zoek naar een andere job, waardoor er nog extra kandidaten op de markt komen die er normaal niet zouden zijn. Wat we van de toekomst verwachten? Er zullen andere markten komen die op een andere manier met hun human capital zullen omgaan. Kijk bijvoorbeeld naar de IT-markt. Dat was bij uitstek de markt voor freelancers (80%). Naar de toekomst toe verwachten wij dat er toch vaker gekeken zal worden om de key profielen binnen IT vast in dienst te nemen.”

Hoe evolueert HR onder corona?

Verder verwacht Lien Vertommen dat de komende 12 tot 18 maanden heel wisselend zullen zijn voor HR en dat het er voor Strand vooral op aankomt om continu de vinger aan de pols te houden en te kijken wat er verandert in welke sectoren: “Er zijn veel zaken nu die beïnvloed  worden door corona, dingen waar veel mensen nog niet aan denken en die beetje per beetje aan het licht komen. Aan ons om te kijken waar we onze klanten op HR-vlak kunnen blijven ondersteunen.”

Lees ook:

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials