FURBO_Leaderboard.gif
De grootste misverstanden rond coaching

De misvattingen rond personal coaching

HR

De grootste misverstanden rond coaching

  • Een coach is geen psycholoog, noch therapeut. Hij of zij werkt alleen met gezonde mensen. Ben je bijvoorbeeld depressief of verslaafd, dan zal de coach je steeds doorverwijzen naar de juiste hulpverlening.
  • Een coach graaft niet naar je verleden, maar vertrekt van het nu en kijkt naar de toekomst. Hij of zij zal zich focussen op je mogelijkheden en je capaciteiten en daagt je uit om verder aan jezelf te werken en jezelf te ontwikkelen.
  • Een coach brengt geen kant-en-klare oplossing voor je probleem of conflict. Hij of zij reikt je wel de tools en de mogelijkheden aan, zodat je zelf in staat bent om het hoofd te bieden aan je problematiek. De coach legt de bal voor het doel, maar je zal die er nog wel zelf in moeten trappen.
  • Je hoeft niet altijd een probleem te hebben om een coach te consulteren. Een coach zal je begeleiden zodat je je potentieel optimaal kan benutten, en als bedrijfsleider bijvoorbeeld je leiderschap kan versterken, je communicatie naar je klanten, leveranciers, personeel,… kan verbeteren,...
  • Een coach is geen quick-fix. Hij of zij reikt je niet een snelle oplossing aan. Je stapt in een proces, een traject dat enige tijd in beslag neemt.

FURBO_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven