Digitale evolutie binnen het HR-beleid, ten dienste van kmo’s

HR

Kleine en middelgrote ondernemingen ervaren een toenemende behoefte om een professioneel HR-beleid te voeren ten opzichte van hun medewerkers. Een correct loon betalen volstaat niet meer. Anderzijds is een HR-beleid ook voor de bedrijfsleider of aangestelde die hiermee belast is geen “core-business”. Voor kmo’s, die minder middelen hebben dan grote ondernemingen, is dat niet altijd een evidentie. Efficiënte en betaalbare tools die hen concrete oplossingen aanbieden zijn dus heel belangrijk.

Acerta24 is een online HR-platform op de Belgische markt, opgebouwd rondom zes journeys: Aanwerven, Verlonen/Belonen, Ontwikkelen/Opleiden, Prestaties verbeteren, Ontslaan en HR-beleid organiseren. Binnen elk van deze journeys worden verschillende HR-behoeften ingevuld met tools, rekenmodules, beslissingsbomen, content, checklists, online opleidingen, … Zo vind je in de tool bijvoorbeeld een volledig loonbenchmark voor arbeiders- en bediendenprofielen, gebaseerd op 400 000 lonen die maandelijks berekend worden. Loonoptimalisatie, ondersteuning voor het voeren van een selectiegesprek, hulp bij het opstellen van evaluatiedocumenten, berekenmodules voor de opzegtermijn, of om eventueel een loonruil voor te stellen, zijn nog voorbeelden van wat het platform biedt.

Met dit digitaal aanbod krijgen kmo’s een laagdrempelige mogelijkheid om zelf autonoom invulling te geven aan hun HR-beleid. Het aanbod is beschikbaar voor de gebruiker op het ogenblik dat hij verkiest.

“Wij willen meer zijn voor onze gebruikers dan enkel een winkel die verschillende applicaties aanreikt. We vinden het belangrijk om de dialoog aan te gaan met onze gebruikers, zodat we samen met hen Acerta24 verder kunnen optimaliseren in de toekomst. Zo creëren we niet alleen een dynamisch kanaal dat luistert naar kmo’s, maar kunnen we ons platform ook blijvend innoveren op maat van de gebruiker.”, verduidelijkt Dirk Wijns, Director bij Acerta.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?