Een geslaagd evenement kan niet zonder excellente catering

HR

Een zekere Virginia Woolf zei ooit; “A person cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well”. Dit geldt absoluut ook voor de event sector. Als het de bedoeling is om uw gasten op het einde van de dag naar huis te laten gaan met een goed gevoel, dan zorgt u maar beter voor een geslaagde eet- en drankervaring die blijft hangen.

Complex hoeft dit daarom niet te zijn. Niemand zit nog echt te wachten op crèmepjes en zalfjes zonder meer. Anderzijds mag het toch iets meer zijn dan stoofvlees met friet. De maaltijd of receptie, tijdens uw evenement, is het uitgelezen moment waarop uw gasten tot rust komen, feedback geven, geïnspireerd raken of geactiveerd worden. Enerzijds kan een zalige, op puurheid gefocuste, slowfood keuken hiervoor zorgen. Zonder de onnodige franjes en show wordt een evenwaardig resultaat bereikt dan wanneer u opteert voor het meer spectaculaire frontcooking.

Kiest u anderzijds liever voor spektakel, vergeet dan zeker niet dat bovenal de kwaliteit van de ingrediënten niet mag onderdoen aan het spektakel. Meer en meer komt het voor dat de show primeert boven de kwaliteit. Iets wat alle gedane inspanningen, voor het creëren van een succesvol event, teniet kan doen.

Waarom probeert u trouwens niet de twee, frontcooking and slowfood, te combineren? Plaats de koks centraal aan verschillende frontcooking keukens en laat hen, voor het oog van uw gasten, mini gerechtjes creëren. Wilt u de gast hierbij betrekken, laat hen dan de laatste handling van de bereiding zelf uitvoeren (bv. olijfolie verspreiden met een spuitflacon). Die betrokkenheid en activatie is trouwens één van dé nieuwste trends in het huidige cateringlandschap.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?