Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Een hr-partner die inzet op de totale ontzorging van de kmo

SD Worx is de uitgelezen hr-partner voor grote en minder grote kmo’s. De organisatie onderscheidt zich van andere aanbieders van hr-diensten door haar unieke aanbod en werkwijze. Wat ooit begon als dienstverlening binnen het payroll-domein, groeide uit tot een totaalpakket aan oplossingen. Het doel: het ontzorgen van de klant. Jan Van Mol, directeur KMO België, licht toe.

De beslissing om onze services uit te breiden, viel al vele jaren geleden binnen onze organisatie. “We verplaatsen ons telkens in onze klant, bijvoorbeeld de bedrijfsleider, die dagelijks met personeel werkt,” aldus Jan Van Mol. “En daar komt veel meer bij kijken dan alleen maar payroll. Alles begint bij de rekrutering van talent. Daarnaast moet je de personeelsadministratie bijhouden en updaten. De loonberekening vormt eveneens een belangrijk aspect, net als de eventuele tijdsregistratie. Talentontwikkeling is ten slotte het sluitstuk.” Om de bedrijfsverantwoordelijken volledig te ontzorgen bouwt SD Worx zijn aanbod in deze vijf domeinen steeds verder uit. Met die end-to-endbenadering bekleedt het hr-bedrijf een unieke positie in de Belgische markt.

5 domeinen, 4 competenties

Jan Van Mol: “Binnen deze vijf hr-domeinen stellen we onze specifieke competenties ter beschikking van de klanten. In de eerste plaats ontwikkelen we software die elk aspect van de werknemersloopbaan omvat en eenvoudig te beheren maakt. SD Worx verzekert ook outsourcing-diensten voor payroll en hr. Verder hebben we specialisten die advies op maat verstrekken en werkbare oplossingen aanreiken. En dan is er nog onze schat aan hr-data. Die ligt aan de basis van slimme analyses en betrouwbare benchmarks. Deze competenties bieden ons alweer de kans om als hr-partner precies te bieden wat je nodig hebt, maatwerk te bieden. Wat ook de behoeften van jouw kmo op hr-vlak mogen zijn.”

Professionele expertise en begeleiding voor de kmo

Jan Van Mol, directeur KMO België

“Als hr-partner willen we écht maatwerk bieden, geënt op de behoeften van jouw onderneming. Je kunt ons aanbod bekijken als een modulaire oplossing, waaruit je de elementen pikt die voor jou relevant zijn. En die meegroeien met je bedrijf en je behoeften. Met behulp van onze tools kan je zelf heel wat zaken opvolgen en updaten. Maar krijg je bijvoorbeeld te maken met een complex ontslagdossier van een medewerker, dan kom je via je vaste dossierbeheerder die jouw situatie door en door kent, in contact staat met ons team van juridische consultants. Zij zorgen voor het beste advies: pragmatisch, op jouw maat én juridisch altijd correct. Zo hebben we eveneens hr-consultants klaarstaan, die je bijvoorbeeld begeleiden bij het hertekenen van je organisatie. Sd worx kan je dus onder meer begeleiden bij een sociale inspectie, het opstellen van een bedrijfswagenbeleid enz.” Eveneens kenmerkend voor SD Worx is de regionale organisatie, met een 50-tal kantoren in het hele land. Altijd dichtbij en bereikbaar.

Een hr-partner die handige tools deelt

Ondanks alle goede voornemens van de overheden, moeten kmo’s nog steeds een pak administratieve gegevens bijhouden en registreren. De complexiteit neemt eerder toe dan af. Vooral kleinere kmo’s hebben doorgaans niet de expertise in huis om dit alles op te volgen. SD Worx brengt daarom regelmatig hr-tools uit, waarvan zowel de werkgever als de werknemer de vruchten plukken. Het opzet is steevast om het de werkgever gemakkelijker te maken. De aangeboden technologische oplossingen zijn dan ook uitermate gebruiksvriendelijk. Ook niet hr-professionals kunnen er snel en vlot mee aan de slag.

Iedere ondernemer moet zijn aandacht kunnen richten op zijn corebusiness, in de wetenschap dat zijn betrouwbare hr-partner alles opvolgt

Een greep uit de SD Worx-tools voor personeelsadministratie

 • Onboardingsoftware
  Met de software van SD Worx automatiseer en stroomlijn je moeiteloos het onboardingproces van nieuwe medewerkers.
 • Afwezigheidsregistratie met selfservice voor medewerkers
  Laat je medewerkers zelf verlof- en ziekteaanvragen indienen en thuiswerk registreren met de selfservicetools voor afwezigheidsregistratie. Automatisch en van op elke device: van aanvraag over goedkeuring tot doorstroming naar payroll.
 • Onkostenbeheer
  Laat je collega’s hun onkosten en bewijsstukken (parkingtickets, tank- en restaurantbonnetjes of kilometervergoedingen) gewoon zelf indienen.
 • Personeelsdossiers
  Digitaliseer je personeelsdossiers voor een up-to-date overzicht.
 • Tijdsregistratie en planning
  Plan en volg eenvoudig op wie wanneer vertrekt.
SD Worx is jouw betrouwbare hr-partner voor softwareoplossingen op het gebied van personeelsadministratie.

Dé hr-partner van de kmo

In België dekt de term kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) een vrij brede lading. Alle bedrijven met minder dan 250 medewerkers maken deel uit van dit marktsegment. Dat gaat van de bedrijfsleider over de lokale bakker met een vijftal flexi-jobbers in dienst, tot een studiebureau met tientallen ingenieurs of een productiebedrijf met 180 personeelsleden. De onderlinge verschillen zijn vrij aanzienlijk, ook wat de hr-behoeften betreft. De bakker zal zijn personeelsadministratie graag volledig aan SD Worx overlaten, terwijl het productiebedrijf wellicht beschikt over een interne hr-afdeling. “We focussen echt op alle types van kmo, elk met hun eigenheden,” zo zegt Jan Van Mol. “SD Worx voor KMO blijft zijn dienstverlening verbreden en versterken, voor elke soort kmo. Iedere ondernemer moet zijn aandacht kunnen richten op zijn corebusiness, in de wetenschap dat zijn betrouwbare hr-partner alles opvolgt.” Tegen die achtergrond legt SD Worx zich tevens toe op een gerichte aanpak voor sectoren zoals de horeca, bouw, retail, logistiek, sport en social profit.

Elke kmo moet in die zin goed afwegen welke taken door mensen kunnen of moeten gebeuren, en wat net zo goed digitaal kan

Kennisdeling en opleiding door je hr-partner

Voor een hr-partner als SD Worx is het delen van knowhow een belangrijk aspect. “Jaar na jaar scherpen we onze kennis aan en verzamelen we hr-data. De klanten kunnen een pak onmiddellijk bruikbare informatie en inzichten raadplegen op onze website. Tal van actuele thema’s komen uitgebreid en in begrijpelijke taal aan bod in blogs en digitale ‘newsflashes’. Daarnaast hebben we het uitgebreid aanbod met opleidingen van de SD Worx Academy. Zo kunnen de hr-professionals binnen je bedrijf hun kennis over payroll, sociaaljuridische actua en andere soft en hard hr-domeinen aanscherpen. Ook hier stemmen we ons aanbod af op de uiteenlopende behoeften. Er zijn formules voor wie alles uitbesteedt tot wie veel hr-taken intern opneemt.” Een leuk initiatief in deze context is de Academy 24/7, het eerste online-leerplatform voor hr-professionals. Zij verkrijgen onbeperkt toegang tot alle e-learnings, webinars en live-webinars.

Hr in tijden van krapte op de arbeidsmarkt

“De voorbije jaren zien we een sterke verschuiving in het soort arbeidsovereenkomsten,” aldus Van Mol. “Vaste contracten maken steeds vaker plaats voor flexibele en gemengde vormen. Veel jong talent start bijvoorbeeld een eigen zaak op, terwijl ze al dan niet deeltijds voor een werkgever aan de slag zijn. Door de krapte op de arbeidsmarkt moet elke kmo ook vaker goed afwegen welke taken door mensen kunnen of moeten gebeuren, en wat er net zo goed digitaal kan. De doorbraak van AI zal voor een bijkomende versnelling zorgen op dit gebied. Automatiseren en digitaliseren is hoe dan ook de boodschap vandaag, voor bedrijven die futureproof willen zijn. De mensen die je nodig hebt, kan je aantrekken door je te onderscheiden van andere werkgevers. De demografische evolutie toont namelijk aan dat de krapte zal aanhouden. Je kan het verschil maken in alle aspecten van personeelsbeleid, niet alleen ii verloning of extralegale voordelen, maar zeker ook in je bedrijfscultuur en de mate waarin je personeel zich betrokken voelt bij je bedrijf.”

Ben je op zoek naar een hr-partner met een modulaire dienstverlening, die alle hokjes van payroll en personeelsbeleid afvinkt? Die de kmo-wereld door en door kent? En die je handige tools aanreikt om je personeelsadministratie op te volgen? Neem dan zeker contact op met de specialisten van SD Worx.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en SD Worx

Meer weten?

SD Worx logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • SD Worx

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials