En hoe vult u uw vacatures in?

HR

Uw kmo is uniek, uw vacature standaard?

Als kmo maak je het verschil door uniek te zijn. Uniek door je positie in de markt, door de plaats waar je gevestigd bent, door het bedrijfsplan dat je volgt. Heb je nood aan extra werkkracht om je plan te realiseren maak je dan een standaardvacature? Ga je de nieuwe-media toer op? Plaats je een klassieke advertentie? Spreek je gewoon verschillende kanalen aan in de hoop dat er wel iemand uit één of andere hoek komt opdagen?

Een recruteringspartner moet meedenken


Een recruteringspartner moet kunnen meedenken en de verwachtingen van een kmo kunnen inschatten. De aard van het bedrijf, de huidige werknemers, de korte en lange termijn doelstellingen die gesteld worden: al deze dingen moeten gedeeld worden met je recruteringspartner. De relatie met deze ‘leverancier’ stoelt op vertrouwen en beide partijen moeten bereid zijn om mekaar wederzijds open en professioneel te evalueren.

Een HR-partner voor aanwervingen is ook een adviseur


Het is middels een eerlijke samenwerking dat bekeken moet worden hoe de markt benaderd wordt om het werk dat op de plank ligt of het concept dat moet uitgewerkt worden aangepakt wordt. Dat kan middels een aanwerving en een daarvoor specifieke marktbenadering of dat kan middels projectsourcing. Dit laatste is een uitstekende manier om concrete taken te bundelen, te laten uitvoeren en te evalueren. In samenspraak kunnen vervolgprojecten worden opgesteld of kan ook een definitieve aanwerving volgen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?