Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Ergonomisch thuiswerken is belangrijk voor je medewerkers

Tegenwoordig werken je mensen vaker thuis. Een ergonomische werkomgeving is dan van essentieel belang om ervoor te zorgen dat ze dit op een efficiënte en gezonde manier kunnen doen. Om rug- en nekklachten te vermijden werken ze bijvoorbeeld best niet onderuitgezakt in de zetel. In dit artikel lees je alles over optimaal ergonomisch thuiswerken.

Ergonomisch thuiswerken: wat is dat?

Ergonomie is belangrijker dan je denkt. Het gaat over de manier waarop je je werkomgeving inricht, zodat je optimaal kunt werken. Als je medewerkers vaak van thuis werken, investeer je best in enkele hulpmiddelen waarmee ze productief aan de slag kunnen zonder dat lichamelijke problemen opduiken.

We geven twee eenvoudige tips om je personeelsleden ergonomisch verantwoord van thuis te laten werken.

1. Zorg ervoor dat je medewerkers correct aan een bureau zitten

Misschien hebben je thuiswerkers wel de gewoonte om administratieve taken aan de keukentafel af te werken. Of mogelijk vinden ze het rustgevend om mails vanuit hun zetel te beantwoorden. Hoe ontspannen het ook lijkt, die werkomgevingen kunnen op lange termijn wel eens tot lichamelijke klachten leiden.

Willen ze een correcte zithouding aannemen, dan moeten hun ellebogen zich op 90 graden van hun bureau bevinden. Zo ontspannen ze zowel hun ellebogen als schouders. Daarvoor hebben ze een ergonomisch bureaustoel nodig die ze precies kunnen afstellen op de hoogte van hun bureau of tafel. Raken hun voeten in die positie de grond niet, dan geef je ze er best nog een voetensteun bij.

2. Laat je thuiswerkers recht vooruit kijken

Heb je er ooit al op gelet hoe je je hoofd houdt als je op de computer werkt? Wel, het is de bedoeling dat je altijd met een rechte nek naar je beeldscherm kijkt. Is je nek gebogen, dan krijg je vroeg of laat ongetwijfeld nekpijn.

Gelukkig bestaat er een monitorstandaard om het beeldscherm recht voor jou te plaatsen. Hebben je thuiswerkers de luxe van twee beeldschermen? Zorg er dan voor dat beide beelden zich op dezelfde hoogte bevinden.

Daarnaast maken ze best gebruik van een beweegbare monitor-arm om hun beelden te draaien. Zo kijken ze telkens recht vooruit naar het beeld dat ze nodig hebben en hoeven ze hun hoofd nooit schuin te houden.

De nodige hulpmiddelen voor een ergonomisch thuiskantoor

Uiteraard voelt iedereen wat het beste is voor zijn of haar lichaam en in welke houding men het meest productief is. Daarom kunnen je medewerkers bij Pandava onder andere een ergonomische bureaustoel, voetensteun, monitorstandaard en beweegbare monitor-arm bestellen die perfect voldoen aan hun persoonlijke behoeften.

De bestelling plaatsen ze zelf, de levering komt bij hen thuis en alles komt op de rekening van je bedrijf terecht. Naast verbetering van de productiviteit, zullen je medewerkers je op lange termijn dankbaar zijn als ze in een correcte houding kunnen thuiswerken.

Heb je vragen over ergonomisch thuiswerken? Stel ze aan Pandava via onderstaand invulformulier.

Lees meer:

Pandava: ten strijde voor duurzaamheid

One-stop-shop voor alles wat bedrijven nodig hebben

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Pandava

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Pandava

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • StepStone

  • Axis Group

  • 't Hooghuys

    't Hooghuys

Bekijk de socials