Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Ergonomisch werken op kantoor en daarbuiten. Hoe pak je dit aan?

Elke dag werken vanop de bureaustoel op kantoor is voor velen niet meer van toepassing. Thuiswerk werd de norm tijdens de coronacrisis en lijkt niet meer te verdwijnen. En ergonomisch werken? Dat omvat nu veel meer dan een goede werkplek op kantoor. De nood aan ergonomisch advies voor élke situatie is hoog.

Een workshop ergonomie voor bedrijven? Dat loont!

Ergonomie is hot. En terecht. Het loont om werk te maken van een ergonomische werkplek. Je werknemers krijgen minder vaak last van klachten die hen op termijn verhinderen om te komen werken. Daarnaast voelen werknemers zich productiever en gezonder. Investeren in ergonomie is dus geen overbodige luxe.

Wil je meer dan zomaar de eerste de beste ergonomische bureaustoelen bestellen? Bert Claerhout van Ergo Advice komt langs bij jouw bedrijf om de werkplek op kantoor aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Hij geeft gepast advies en leert met een workshop na een theoretische uitleg over ergonomie je werknemers hun eigen werkplek ergonomisch af te stellen. De nodige gepaste hulpmiddelen kan je eventueel rechtstreeks bij hen bestellen. Zo zijn de werkplekken op kantoor sneller volledig ergonomisch ingericht dan je denkt.

Ook thuis ergonomisch werken!

Op lange termijn bij thuiswerk je werkdag doorbrengen op je keukenstoel of onderuitgezakt in je zetel? Geen goed idee! Thuiswerk is here to stay en het loont om ook buiten kantoor de nodige aandacht te schenken aan ergonomie. Vervang die zetel of keukenstoel dus alvast door een ergonomische bureaustoel. Het is de investering zeker waard want je maakt komaf met rug-, nek- en schouderklachten. Doktersbezoekjes zijn niet meer nodig en motivatie en productiviteit blijven onaangetast!


Thuis ergonomisch werken = meer dan een ergonomische bureaustoel

Bert Claerhout van Ergo Advice kan ook voor thuis- en remote werkers het gepast ergonomisch advies geven, eventueel aangevuld met de juiste hulpmiddelen.

Wat heb je eigenlijk nodig wat ergonomisch werkmateriaal betreft? Het begint allemaal natuurlijk met een goede ergonomische bureaustoel.

Denk daarnaast nog aan:

  • een laptophouder
  • een compact extern ergonomisch toetsenbord
  • een ergonomische muis

Is dit allemaal voorzien? Dan ben je al goed op weg. Ergo Advice geeft je nog enkele bijkomende tips:

  • Zorg voor natuurlijk licht en pas je schermhelderheid aan het natuurlijke daglicht aan.
  • Laat minimum 2 meter diepte tussen het bureau en de muur.
  • Kom regelmatig uit je bureaustoel, ook al is het een ergonomisch hoogstandje. Geen karaf water aan je bureau, maar ga elke keer een glas halen. Loop rond en probeer ook regelmatig staand te werken. Kortom: Beweeg!

Zie jij zo’n workshop ergonomie ook wel zitten of wil je meer info over ergonomisch werken op kantoor en daarbuiten? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Ergo Advice

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Ergo Advice

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • StepStone

  • Axis Group

  • Effectis

Bekijk de socials