Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Ergonomisch zitten als ‘ruggensteun’ voor een gezond leven

In westerse landen brengen we gemiddeld 70 % van de ‘actieve’ dag zittend door. Meer bewegen blijft een belangrijke boodschap, maar ook ergonomisch zitten verdient alle aandacht. Als Master in de Revalidatiewetenschappen weet Pascal Mannekens, bedrijfsleider van Bedking-Ergopolis, als geen ander dat het niet goed zit als je niet goed zit. Sitoké focust dan ook op een gevarieerd gamma zitmeubelen dat ergonomie en elegantie verenigt. (foto: Bedking-Ergopolis)Ergonomisch zitten: een gezonde levens’houding’

”Het merendeel van de westerse bevolking leidt een ‘sedentair’ bestaan in de meest letterlijke zin van het woord. Gebrek aan beweging kan de kiem zijn van levensbedreigende beschavingsziektes. Terecht blijft bewegen de boodschap, maar daarnaast moet er intensief ingezet worden op het belang van ergonomisch zitten: dagelijks een half uur bewegen is dweilen met de kraan open als je de overige 15 uur slecht zit. Fout zitten mag dan niet levensbedreigend zijn, het heeft wel een ingrijpende negatieve impact op dat leven.”

Preventie is de essentie: het belang van ergonomisch zitten

“Tot 80 % van de westerse bevolking krijgt af te rekenen met rugklachten of met lichamelijke klachten die hun oorsprong vinden in de rugregio, zoals pijn in de benen of chronische hoofdpijn. Houdingsgebonden rug(gerelateerde)klachten vormen het gros van de problemen waarmee kinesisten en ergonomen geconfronteerd worden. Die specialisten vormen de ‘ruggengraat’ van de professionele ploeg waarmee Sitoké de klant maatwerk biedt: op basis van hun expertise helpen zij klanten om het juiste zitmeubilair te kiezen. Voorkomen is immers beter dan genezen en het belang van ergonomisch zitten kan niet overschat worden”

Een ergonomisch kantoor: een stevige streep voor

“Sitoké heeft een gevarieerd gamma bureaustoelen die knap en comfortabel, maar ook vooral ergonomisch zijn. Bedrijven hebben steeds vaker door dat ze hun menselijk kapitaal optimaal laten renderen door in ergonomie te investeren. Sitoké is dan ook een preferentiële professionele partner van heel wat kmo’s. Onze oplossingen vormen een onmisbaar onderdeel van hun HR-beleid.”

De situatie thuis: vaak een dikke ‘buis’

“COVID noopte heel wat bedrijven om hun medewerkers ook thuis optimale ondersteuning te bieden: toen thuiswerk de norm werd, bleek dat het daar -letterlijk- niet goed zat. Mensen die aan hun eetkamerstoel aan het werk gingen, kregen binnen de kortste keren te maken met rugklachten. Thuiswerk opende dan ook de ogen voor ‘huiswerk’ op het vlak van ergonomisch zitten. Sitoké heeft een bijzonder attractief aanbod in dat onderbelichte segment.”

Zit stil: het advies dat je lichaam niet wil


“Bij Sitoké kan je terecht voor een unieke collectie ergonomische of bewegende eetkamerstoelen. Ze zijn dynamisch en bewegen voorwaarts voor activiteit en achterwaarts om te rusten.”

Een gepersonaliseerde relax: in elk opzicht de max!

“Zitcomfort is expliciet géén one size fits allmaterie: omdat mensen in alle vormen en maten komen, doen onze zitoplossingen dat ook. Sitoké heeft meer dan 100 relaxzetels, in diverse stijlen, bekledingen en afmetingen. Dankzij dat laatste aspect doen onze relaxen hun naam eer aan: een relaxzetel is een hoogst persoonlijk plekje dat perfect past bij jouw unieke lichaamsvorm, waardoor optimale ondersteuning en ontspanning van het lichaam gegarandeerd zijn. Of je nu gaat voor een betrouwbaar basismodel of een uitvoering met ontelbare opties, we gaan altijd op zoek naar een ergonomische oplossing die bij je budget én je lichaam past!
Het aantal mogelijkheden is enorm: de relaxzetels zijn manueel verstelbaar of elektrisch regelbaar met 1 tot 5 motoren. Wanneer je niet meer zo makkelijk in en uit de relaxzetel kan komen, is de relax met opstahulp de oplossing. Met één druk op de knop word je als het ware uit de stoel getild.”

Ergonomisch zitten in sofa en salon: optimaal ontlast met een plaats die écht past

”De uren ‘voor de buis’ maken hun naam helaas waar. Standaard salons en sofa’s scoren onvoldoende op het vlak van ergonomie. Terwijl we onze geest proberen te ontlasten, doen we door ontoereikende ondersteuning het tegengestelde met ons lichaam. De salons en sofa’s van Sitoké focussen op elegantie én ergonomie. Ze zijn voorzien van unieke, perfect op het lichaam afgestemde verstelfuncties. Steeds meer klanten kiezen voor salons met afzonderlijke zitplaatsen. Elke plaats heeft individuele instellingen, die vast zijn of manueel of elektrisch kunnen worden aangepast. Met een persoonlijke plaats die écht past, wordt het lichaam optimaal ontlast.”

Lees ook de actuele artikels over het belang van kwalitatieve luchtzuivering en over de coronatafel, dé oplossing om veilig en verantwoord te tafelen.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Bedking Ergopolis

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Bedking Ergopolis

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials