Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Ergonomische bureaustoel Claro: getest... en goedgekeurd?

De voordelen van een copywriter zijn: het mogen testen van een ergonomische bureaustoel van Kinnarps. Hoe het zat met deze stoel? Dat lees je hier.



En toen stond er een ergonomische bureaustoel aan mijn deur

Iedereen weet intussen wel dat ergonomisch werken heel belangrijk is. Maar je moet het natuurlijk ook in de praktijk brengen, op kantoor én thuis. Ik kreeg de kans om thuis een kwalitatieve, ergonomische bureaustoel van Kinnarps te testen en mijn ervaringen te delen. Een aparte, maar leuke opdracht!

De ergonomische bureaustoel werd bij mij afgeleverd en ik kreeg persoonlijk alle uitleg over de stoel en hoe ik deze kon instellen. Heel handig, want meestal blijf ik liever van die hendels af uit angst dat ik op 10cm van de vloer eindig. Nú was ik er zeker van dat ik de stoel optimaal zou gebruiken. Op de website van Kinnarps vind je trouwens ook instructiefilmpjes.

Home office pakket met ergonomische bureaustoel en bureau

De stijgende vraag van werkgevers naar degelijk thuiswerkmateriaal voor hun werknemers. Dé reden dat Kinnarps nu ook enkele home office pakketten aanbiedt met een kortere levertermijn, bestaande uit een ergonomische bureaustoel en een bureau.

Mijn teststoel bieden ze ook aan in zo’n pakket. De Claro, een functionele stoel met genoeg mogelijkheden, zonder toeters en bellen. In het zwart zodat die in elk interieur past, met een rugleuning uit netstof. Kortom: een mooie, strakke stoel. Prijskaartje? € 257 (ex. BTW).

Het instellen van de bureaustoel? Kinderspel!

Na de nodige uitleg stel ik de stoel 1 keer in op mijn lichaamsbouw:

  • De hoogte van de zitting: Mijn benen moeten een hoek maken die iets groter is dan 90°.
  • De zitdiepte: Om genoeg ondersteuning te krijgen moet je minder dan 4 vingers tussen het uiteinde van de zitting en je knieholte krijgen.
  • De armsteunen: Even hoog als mijn bureau en helemaal naar achter zodat ik comfortabel dicht tegen mijn bureau aan kan typen.

Daarnaast zijn er enkele dynamische opties waarmee ik kan spelen:

  • De Claro heeft een ergonomisch Synchroon-mechanisme dat zorgt voor een vloeiende, synchrone vering van zitting en rugleuning. De weerstand ervan kan ik instellen met een draaiknop.
  • De rugleuning kan ik in 4 standen vergrendelen. Hoewel de stoel lange tijd vergrendelen de ergonomie natuurlijk teniet doet en me afgeraden wordt. Maar even helemaal achteruit leunend nadenken en dan volledig rechtop in opperste concentratie mijn toetsenbord te lijf gaan? Dat kan allemaal.

Deze ergonomische bureaustoel heeft nog een paar leuke extra’s

Wil je een andere look? Dan trek je gewoon een hoesje in een toffe kleur over de rugleuning in netstof. Et voilà... je bureaustoel ziet er helemaal anders uit!

Ook handig is het feit dat de bureaustoelen en alle onderdelen door Kinnarps zelf worden gemaakt. Een onderdeel vervangen? Dat kan dus heel makkelijk.

Het verdict...

Het verschil met mijn huidige, comfortabele bureaustoel met zetel-allures is toch groot. Deze laatste zit wel comfortabel, maar ondersteunt mijn rug veel minder goed heb ik gemerkt en de zitting veert veel harder mee als ik achterover leun, wat ik minder aangenaam vind.

Na een paar weken werd de teststoel weer opgehaald (tja, die voordelen van een copywriter stoppen wel érgens natuurlijk). Ik en mijn rug vonden het heel jammer om de stoel te zien vertrekken en ik ben nu helaas minder fan van mijn eigen bureaustoel. Zegt genoeg, niet?

Wil jij meer weten over de interessante home office pakketten van Kinnarps zodat jouw werknemers thuis ook efficiënt kunnen werken en kunnen genieten van zo’n degelijke ergonomische bureaustoel? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kinnarps BeLux

Meer weten?

Kinnarps

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kinnarps BeLux

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials