Gedrevenheid en passie, ook culinair

HR

Hard werken, een vurige passie voor de job en boven alles een onberispelijke kwaliteit afleveren. Hoeft het te worden gezegd dat de Sportpaleis Group zich volmondig schaart achter de troeven van zijn vier restaurant- en cateringpartners?

AMALTHEA
Het verhaal van Amalthea begon in 1973. De grootouders van zaakvoerder Koen Meeusen openden eerst een feestzaal in Merksem en later ook Salons d'Ouwe Kaars in Wijnegem. Ze legden op die manier de basis voor het succesvolle eventcateringbedrijf Amalthea, dat ze in 1986 opstartten. "Catering op locatie was toen vrij nieuw en volop in ontwikkeling", vertelt Koen enthousiast. Meteen na de start ging de nieuwe eventcateringafdeling van het familiebedrijf aan de slag voor Night of the Proms, het grote feest van klassiek en pop in het Sportpaleis. "In 1987 waren de Promsorganisatoren Jan en Jan op zoek naar een nieuwe cateraar voor hun evenement. We zijn toen de vaste leverancier geworden en zijn dat nog altijd. Meer zelfs. Toen Jan en Jan in 1997 de uitbating van het Sportpaleis overnamen, vroegen ze ons om mee in hun project te stappen", licht Koen toe. "Zo zijn we mee betrokken geraakt in het succesverhaal van Belgiës grote evenementenzaal." In 2006 nam het familiebedrijf definitief afscheid van zijn feestzalen om zich ten volle op de eventcateringactiviteiten te kunnen concentreren. Amalthea verzorgt vandaag de catering in het Sportpaleis, de Lotto Arena en Vorst Nationaal.

GUSTO
Gusto is al verschillende jaren exclusief cateraar van enkele theaters in België. Gusto baat ook een restaurant uit naast Stadsschouwburg Antwerpen en staat in voor de catering op events van 20 tot 2.000 personen. "Bij de overname van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent wist de Sportpaleis Group dat zij op op onze expertise kon rekenen", zegt Julie Brancale van Gusto.

"Zowel de zalengroep als Gusto hebben als doel het hun klanten zo aangenaam mogelijk te maken. We zochten samen naar de ideale formule en dat resulteerde in het theaterbuffet, waarbij de theaterbezoeker vóór aanvang van de show kan eten zoveel hij of zij wenst. Gusto bereidt een buffet met Vlaamse Klassiekers waar zowel jong als oud van genieten. Een win-win voor iedereen, want de bezoeker vermijdt door zijn vroege komst naar het theater file- en parkeerproblemen en is altijd tijdig in de zaal."

BAR-RISTORANTE CRUDO & ATELIER V
Wie bij een show in Hasselt culinair wil tafelen, kan vooraf of achteraf genieten in Bar-Ristorante Crudo aan de achterzijde van de Ethias Arena, tegenover de ingang van het Ethias Theater. Crudo is het vaste restaurant bij de club Versuz. Je proeft er het pure karakter van de Italiaanse keuken: zowel eerlijk als verfijnd en uitsluitend met dagverse producten. Eten en drinken is hier eigentijdse levenskunst.

Voor hun catering doen Sportpaleis Group en Versuz een beroep op Atelier V, dat voor elk evenement een unieke ervaring garandeert.

BLIJVEN VERRASSEN
"Planning is een belangrijk aspect voor een eventcateraar. Zonder goede voorbereiding is het onmogelijk om grote events in goede banen te leiden", klinkt het uit de mond van Amalthea-zaakvoerder Koen Meeusen. "Ook de drive om altijd nieuwe trends te volgen en vernieuwend te blijven is van groot belang. We willen op elk evenement verrassen en hapjes presenteren die je niet in de versafdeling van de supermarkt terugvindt en ook niet zomaar thuis klaarmaakt. Door de vele kookprogramma's op televisie en het succes van heel wat toegankelijke kookboeken ligt de lat bij klanten en gasten ook terecht hoog."

"Goede catering is essentieel voor een geslaagd evenement. Daarom spelen we graag één van onze belangrijkste troeven uit: het verzorgen van culinaire hoogstandjes", verwoordt Julie Brancale van Gusto het. "We denken ook meer en meer in concepten, want een geslaagde formule is vandaag véél meer dan alleen maar lekker koken. Laat de catering vooral een 'belevenis' zijn. Steeds opnieuw ontdekken, creëren en samenstellen maakt ons cateringaanbod uniek."

www.amalthea.be
www.mygusto.be
www.restocrudo.be
www.atelierv.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?