Furbo-Leaderboard_Updated.gif
Klaslokaal beschermd met biologische verneveling

Antwerps internaat TGO De Spits beschermt zich tegen aanhechting coronavirus

Gezond op het werk

“De veiligheid van onze leerlingen, internen en personeel heeft absolute prioriteit”, vertelt Steven Bastiaensen directeur van TGO De Spits. Dit Antwerps internaat liet haar lokalen behandelen met biologische verneveling.

“We zorgen voor de opvang van kinderen van gezinnen waarvan de ouders werken in de cruciale sectoren of zich in een moeilijke thuissituatie bevinden. Daarom laten we onze lokalen behandelen tegen de aanhechting van het coronavirus. Door de verneveling ontstaat een soort van zelfzuiverend ecosysteem dat onder andere alle lessenaars, zetels en deurklinken zal beschermen. Zo krijgt het virus geen kans meer om te overleven op deze oppervlakken. Dit zal ons, naast alle andere voorzorgsmaatregelen zoals handen wassen, helpen om de verspreiding van het virus te stoppen”, vertelt Steven Bastiaensen.

Bescherming oppervlakken door verneveling van organismen

BioOrg, een Belgisch biotech-bedrijf, ontwikkelde in 2009, in samenwerking met onder andere de Universiteiten van Antwerpen en Leuven, een aantal biologische producten met antivirale werking en een toestel dat een nevel van goede bacteriën spuit waardoor een zelfzuiverend ecosysteem ontstaat. Door de verneveling van deze micro-organismen in een binnenomgeving kan het virus zich zeer moeilijk aanhechten en wordt verdere verspreiding tegengegaan.

Door de recente verspreiding van Covid-19 ziet BioOrg het aantal aanvragen voor het reinigen van gebouwen en kantoren verveelvoudigen. Vanuit heel Europa komen aanvragen binnen van ondere andere hotelketens, overheden en scholen.

Vernevelen van bacteriën uit het bos

“We vernevelen de goede bacteriën uit het bos waardoor een beschermlaag van levende organismen zal voorkomen dat het virus zich kan aanhechten aan oppervlakken. Door de natuur binnen te halen, verslaan we het virus met eigen wapens”, aldus Koen De Koster, CEO van BioOrg. “Er is veel vraag naar het BioOrg-ecosysteem omdat het een beschermlaag legt op oppervlakken maar ik wil benadrukken dat het mensen niet beschermt tegen overdracht van virussen via handen, hoesten of niezen van geïnfecteerde mensen.”

Hoe werkt biologische verneveling?

Het BioOrg-ecosysteem beschermt oppervlakken tegen aanhechting van het virus doordat een soort beschermlaagje ontstaat. “Onze Bacillus-soorten met antivirale werking zijn geselecteerd op hun zuiveringsprestaties en hun aërobe sporenvormende bacteriën die geen klassieke biofilm vormen en dus droge omstandigheden op oppervlakken creëren, wat het "overlevings"-potentieel van virussen op oppervlakken verlaagt. Het coronavirus overleeft minstens drie uur op materialen zoals deurklinken, tafels en dergelijke. Het is dus belangrijk dat we deze contactoppervlakken op lange termijn gaan reinigen en beschermen.”, aldus managing partner van BioOrg Dr. ir. Filip Willocx.

Bedrijven en particulieren die contact willen opnemen met BioOrg vinden alle informatie terug op www.bioorg.eu . De Surface clean spray van BioOrg is verkrijgbaar voor particulieren bij BioPlanet en via Collect & Go BioPlanet.

bedking-kmoinsider-_DEF.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials