Leaderboard KMOinsider.jpg

Gezond op het werk, een bezorgdheid van ons allemaal

Gezond op het werk

7 tips voor een actieve dag op kantoor

Je hebt een veeleisende job, waarbij je al blij bent dat je ’s avonds op een redelijk uur in de zetel kan ploffen. Om daarna nog te gaan sporten, daarvoor is de motivatie vaak ver te  zoeken. Met deze 7 tips van rekruteringsdeskundige Hays wordt je werkdag een stuk actiever.

Sporten op weg naar je werk

Woon je niet al te ver van je werk? Zet je wekker dan wat vroeger, en wandel, jog of fiets naar je job, afhankelijk van de afstand. Neem je de auto of het openbaar vervoer? Parkeer dan wat verder weg of stap een paar haltes vroeger af. Zo kom je makkelijker aan je dagelijkse 10.000 stappen.

Plan een vast tijdstip om te sporten

Je werkagenda oogt wellicht overzichtelijk, met een duidelijke planning van je vergaderingen en telefoontjes. Pas deze techniek ook toe voor je sportmomenten. Plan b.v. 30 minuten beweging in je agenda. Je zal versteld staan hoe vaak je dit in een week kan toepassen.

Ochtendmens of avondmens? Vroege of late work-out

Ben je een vroege vogel of een nachtuil? Als ochtendmens kan je wat vroeger opstaan om even te sporten, voor de dagelijkse drukte van start gaat. Is de gedachte aan een looptochtje huiveringwekkend? Sluit je dag dan af met een halfuurtje of een uurtje sport.

Stop met stilzitten

Ook als je een zittende baan hebt, kan je een flink stuk actiever worden. Ruil je bureaustoel af en toe in voor een zitbal. Op een zitbal zit je best niet de hele dag, want je lenden worden niet ondersteund. Je bureau kan je inruilen voor een zit sta tafel of bureau. Bellen kan je ook makkelijk rechtopstaand.

Fitness voor het scherm

Naar de fitness gaan neemt tijd in beslag: ernaartoe rijden, je omkleden, douchen en dan nog de rit terug naar huis. Ook thuis kan je fitnessen. Je komt al een heel eind met een roeimachine, loopband of hometrainer of steek een trainings-dvd in je dvd-speler.

Met je collega’s sporten voor het goede doel

Deelnemen aan een sportevenement voor het goede doel werkt enorm motiverend. Door dit samen met collega’s te doen, zal je je minder snel terugtrekken. Samen trainen, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze of na het werk, maakt bewegen eens zo leuk.

Wandel zo vaak als je kunt

Grijp elke kans om van je stoel te komen. Neem zo vaak mogelijk de trap in plaats van de lift, ga persoonlijk langs bij een collega i.p.v. te mailen, wandel rond tijdens een conferencecall, probeer eens een staande of wandelende vergadering uit, maak een flinke wandeling tijdens je lunchpauze, …

Wilt u meer weten?

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant