FURBO_Leaderboard.gif
Slaapexpert Wouterson: “Slecht slapen is dure nachtmerrie voor Belgische bedrijven”

Slaapexpert Wouterson: “Slecht slapen is dure nachtmerrie voor Belgische bedrijven”

Gezond op het werk

“De totale kost van slecht slapen in België bedroeg ruim 8 miljard euro in 2018 en loopt ook dit jaar op. De impact van slecht slapen wordt nog altijd drastisch onderschat bij bedrijven”, stelt slaapexpert Floris Wouterson die een slaaptekortcalculator lanceert.

Financiële impact van slaaptekort berekenen

Floris Wouterson adviseert organisaties en managementteams over beter slapen. “Managers zien hun prestaties dalen, maar concrete gegevens over de interne kost van slecht slapen ontbreken. Leidinggevend België lijkt slecht slapen te accepteren. Voor ons is dit de reden om een slaaptekortcalculator te lanceren die aangeeft wat de kost is van slecht slapen binnen een organisatie of team.

Met deze calculator kan een manager de financiële consequenties van slecht slapen binnen zijn of haar team berekenen. Naast de financiële gevolgen krijgt de gebruiker ook relevante informatie over het belang van diepe, herstellende nachtrust. Hij leert meer over de lichamelijke gevolgen van slecht slapen en wat een vermoeide medewerker of manager kan veroorzaken. “We proberen zo volledig mogelijk te zijn, vandaar ook dat iedere gebruiker de resultaten per mail ontvangt. Ons doel is om de resultaten van deze calculator als een vast agendapunt binnen het management- en teamoverleg te krijgen.”

Slecht slapen kost Belgische economie ruim 8 miljard

Vorig jaar berekende Floris Wouterson dat de financiële impact van slecht slapen in België ruim 8 miljard euro bedroeg. Voor 2019 verwacht Wouterson een toename van deze kosten. De alsmaar toenemende stress op het werk, de drukte op de Belgische wegen, ongezond eten en het ontbreken aan inzicht over slapen, voert Wouterson op als de belangrijkste redenen van deze kostenstijging.

Bekijk hier de slaaptekortcalculator

Lees ook

ERGOADVICE.GIF

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven