Leaderboard KMOinsider.jpg

Slanker door goed en lekker te eten, ook op het werk

Gezond op het werk

Hoe eet je gezond op het werk?

Sinds haar eerste kookboek uitkwam in 2010 heeft Pascale Naessens onmiskenbaar een beweging op gang gebracht waarbij mensen steeds meer beginnen nadenken over wat ze de hele dag lang allemaal in hun mond steken. Ook op het werk is gezond eten belangrijk. De kostprijs mag geen doorslaggevende factor zijn om in het bedrijfsrestaurant minder gezonde voeding aan te bieden.

Gezonde voeding op het werk

Pascale Naessens: “Hoe lager je budget, hoe creatiever je ermee moet omgaan, maar het kan. Zo heb ik al eens voor een OCMW gekookt, voor 50 personen, met een budget van 3,50 euro per persoon. Hiertegenover zette ik een voor- en hoofdgerecht, mét vis én bereid met olijfolie. Geen middelen hebben in de bedrijfskeukens, is voor mij geen argument om ongezonde voeding op tafel te zetten. Bedrijfscatering kan op dat vlak over het algemeen beter. Saladbars zijn vaak weinig eenzijdig, met hetzelfde budget kun je dat helemaal anders aanpakken, al zie ik wel een kentering.”

Investeren in gezondheid van personeel

“Zeker grote bedrijven nemen steeds vaker iemand in dienst om te werken rond de lichamelijke gezondheid en het geestelijk welzijn van de werknemers. Zit iedereen wel op een ergonomische manier aan zijn bureau? Wat staat er op het menu in de kantine? Kunnen we bewegingssessies invoeren? Google bijvoorbeeld biedt zijn medewerkers alles aan in hun kantine, maar zorgt er wel voor dat gezonde voeding op ooghoogte staat en dat je je voor ongezonde dingen flink moet bukken of moet uitrekken.”

Een wekelijkse vegetarische dag in de bedrijfskantine?

Pascale Naessens: “Als je een veggiedag invoert op het werk, dien je er wel voor uit te kijken dat je een gezond alternatief voor vis of vlees aanbiedt. Vegetarisch staat voor mij niet gelijk aan een groenterol in de frituur. Ik vind het ook vreemd dat mensen op zoek gaan naar vleesvervangers. Alsof ze het visueel nodig hebben om een worst of een hamburger op hun bord te hebben liggen, ook al is die niet van vlees gemaakt. Het is de kunst om creatief om te springen met groenten, die lekker klaar te maken en te presenteren. Eenvoudig, lekker en eerlijk is de trend, kantines zouden hier kunnen op inspelen.”

Nieuw boek over gezond eten

Samen met dokter William Cortvriendt heeft Pascale Naessens een nieuw boek uitgegeven. In ‘Puur & Lichter’ licht William Cortvriendt in de eerste 50 pagina’s duidelijk en onderbouwd toe dat de oorzaak van overgewicht meestal niet ligt in het feit dat we te veel eten, maar wel dat we de verkeerde voeding eten. Voeding die je gewicht weer normaal laat worden, gaat uit van onbewerkte ingrediënten, die vers zijn, arm aan koolhydraten en waarin alle natuurlijke vetten en smaakstoffen onverkort aanwezig zijn.

Theorie en praktijk over gezond eten

Na de theorie van dokter Cortvriendt komt de praktijk met de recepten van Pascale Naessens. “Recepten voor elke dag, voor het ontbijt, de lunch en het diner, eenvoudig te bereiden en heel lekker. Je zal versteld staan hoe snel je vanaf nu je overtollige gewicht blijvend zal kwijtraken”, vertelt Pascale Naessens. “Ik had het boek ‘Hoe word ik 100’ van William Cortvriendt gelezen en heb zijn uitgever gemaild. Daarop nam William contact met mij en vroeg hij om samen een boek te maken. Het klikte tussen ons. We zijn beiden gepassioneerd en we vullen elkaar goed aan.” Meer info op www.purepascale.com.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven