Leaderboard KMOinsider.jpg

Swoppen: dé oplossing voor rugpijn op kantoor

Sponsored

Het is allang geen geheim meer: medewerkers die comfortabel werken zijn productiever, gelukkiger en bovendien langer inzetbaar. Eén van de belangrijkste zaken is te zorgen voor meer beweging: naar de printer lopen, werken aan een sta-tafel, enz. Maar zijn er ook oplossingen waarbij je eenvoudigweg kan blijven zitten?

De vloek van het stilzitten

Mensen die gedurende lange tijd aan hun bureau zitten, hebben vaak de neiging om in de loop van de dag hun aandacht te verliezen. Je kent het wel: de collega’s die met gekromde schouders boven hun computer zitten gebogen.

Jammer genoeg is zittend werken zeer belastend. Niet alleen voor je rug, maar ook voor je ademhaling, gemoedstoestend, schouders, enz. Hét grote probleem is dat stilzitten de bloedcirculatie sterk belemmert, en dat geeft o.a. pijn in de onderrug.

Hoe swoppen? Bekijk hier de video

 

De magie van beweging

Gelukkig bestaat voor elke vloek ook een oplossing. In dit geval: de magie van beweging.

Bewegen zit in onze natuur. Regelmatig even bewegen na een uurtje of half uurtje zittend werken, kan wonderen doen. Het komt de spieren van je rug ten goede, je ademhaling wordt dieper, het verbetert je concentratie, het leidt tot motivatie, productiviteit, enz.

Ook wetenschappelijk onderzoek toont dat dynamisch werken de kans op ernstige gezondheidsproblemen aanzienlijk verkleint.

Swoppen: dé beweeglijke oplossing voor op kantoor

Hoe kan je meer beweging krijgen op kantoor? Daarvoor is er de Swopper: de eerste stoel die zittende bewegingen in drie dimensies mogelijk maakt. 

De Swopper is een actieve stoel die de bewegingen van de mens volgt, en niet andersom. Dankzij de Swopper verbetert de bloedcirculatie in je onderrug, waardoor de pijn afneemt.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Het oefent de spieren van het bovenlichaam
  • Het voorkomt foutieve houdingen
  • Het zorgt voor voortdurende beweging
  • De Swopper heeft een aantal awards gewonnen en wetenschappelijke testen goed doorstaan

Heb ik voor elke medewerker een aparte Swopper nodig?

Steeds meer bedrijven kiezen voor de Swopper als dé oplossing voor hun kantoor. Je hoeft daarenboven niet voor elke medewerker een aparte Swopper te kopen. De beste effecten krijg je immers door af te wisselen met een gewone bureaustoel.

Bert Claerhout (Ergo-Advice): “Door om de 1 à 2 uur te wisselen van stoel zorg je ervoor dat de bloedcirculatie in je onderrug verbetert. Voor een bedrijf met pakweg 20 medewerkers raad ik bv. 4 à 5 Swoppers aan. Zo kunnen de collega’s afwisselen en blijft de investering draaglijk.”

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven