Leaderboard KMOinsider.jpg
Zit-statafels bij Ergo-Advice

Wisselwerken: een zegen voor je productiviteit én je gezondheid!

Partner

Met het initiatief Wisselwerken wil het Vlaams instituut gezond leven mensen vaker doen rechtstaan tijdens de werkdag. Als specialist in ergonomisch werken is Ergo-Advice meewerkende partner van dit project, met advies en de juiste tools.

We zitten met z’n allen te lang en te veel stil. Aan de ontbijttafel, in de wagen of de trein, aan ons bureau, opnieuw in de wagen … om vervolgens in onze luie stoel te ploffen. Dat heeft heel wat negatieve effecten op ons lichaam en onze geest. Door dat zitten worden we minder productief. Je spieractiviteit neemt af, wat op termijn negatieve effecten kan hebben. Met de campagne ‘Wisselwerken’ wil het Vlaams instituut gezond leven mensen aansporen om meer recht te staan tijdens de werkdag. Het doel is om werknemers minstens elk halfuur even gaan rechtstaan.

Ga elk halfuur eens rechtstaan

Elk halfuur rechtstaan en rondwandelen heeft heel wat voordelen. Het activeert je vetverbranding en beschermt je lichaam tegen hart- en vaatziekten en rugpijn. Je krijgt er ook meer mentale energie van. Je kunt je beter concentreren en werkt productiever. Maar hoe introduceer je zulke sta-momenten? Enkele tips:

  • Drink regelmatig. In plaats van een grote fles op je bureau te zetten, tap je beter elke keer een glas. Een bijkomend voordeel is dat je vaker naar het toilet moet, waardoor je automatisch rechtstaat.
  • Wandel langs een collega om iets te vragen in plaats van te bellen, te mailen of te chatten
  • Zet de printer niet te dichtbij. Zo zul je telkens even moeten rechtstaan om een document te gaan halen.
  • Werk en vergader eens rechtstaand.

Staand werken en vergaderen

Rechtstaand werken en vergaderen: hoe doe je dat? En waarom? Aan een stabureau met een hoger werkblad of met speciale zit-statafels. Dat zijn bureaus of tafels die je in de hoogte kunt verstellen, zodat je je materiaal niet telkens moet verhuizen van het ene bureau naar de andere. Staand werken en vergaderen heeft heel wat voordelen. In de eerste plaats zit je (even) niet neer en vermijd je de negatieve aspecten van sedentair gedrag. Staand vergaderen blijkt ook sneller en productiever te verlopen dan een standaard zittende vergadering. Je bent zowel fysiek als mentaal actiever én je wordt minder afgeleid door ander werk, waardoor de vergadering effectiever verloopt. Er is ook meer kans om non-verbaal te communiceren. Zo maak je je punt sneller en begrijp je elkaar ook beter.

Test gratis een zit-statafel

Wil je weten of staand werken en vergaderen iets voor jou is? Via het Vlaams instituut gezond leven kun je gratis een maand lang een zit-stabureau uittesten! Ben je overtuigd? Dan kun je het bureau aankopen met een mooie korting. Als meewerkende partner van het project biedt Ergo-Advice je de mogelijkheid om de statafel Markant Matrix uit te testen en met 20% korting aan te kopen. Deze tafel heeft een werkblad van 180x80 cm en een maximale hoogte van 130 cm. Optioneel is er een kabelmanagementsysteem. De tafel is verder uitgerust met een digitaal display. De verstelling stopt automatisch wanneer iets of iemand de tafel tegenhoudt.

Breed aanbod ergonomische kantoormeubelen

Naast deze verstelbare zit-statafel heeft Ergo-Advice nog een heel breed gamma andere ergonomische bureaus en tafels beschikbaar. Waar sommige verstelbare bureaus of werktafels een grote investering vragen, is de Freedesk een compacte en budgetvriendelijke oplossing om staand te kunnen werken. Je plaatst het tabletje op je bureau en kunt het makkelijk verhogen of verlagen. Dankzij het lichte gewicht neem je het overal mee naartoe. Het tijdloze design past in elke ruimte. De Freedesk is verkrijgbaar in een Standard-versie (54 x 80 cm) of Compact-versie (39 x 58 cm).

Maak van je kantoor of werkruimte een plek waar je gezond en productief kunt werken! Reken op het deskundig advies en het gespecialiseerde aanbod ergonomische producten van Ergo-Advice. Meer weten? Stel je vraag via het formulier hieronder.

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven