Furbo-Leaderboard_Updated.gif
Stimuleer het handen wassen

Zo bescherm je je bedrijf tegen het coronavirus

Gezond op het werk

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vraagt dat elk bedrijf waar ook ter wereld zich wapent tegen het coronavirus. De WHO heeft de maatregelen en tips samengebracht in een document van 5 pagina’s.

De belangrijkste tips tegen het coronavirus op een rij:

1. Desinfecteer dagelijks je bureaus

Het coronavirus verspreidt zich via kleine druppeltjes. Besmet raak je wanneer coronapatiënten in je buurt hoesten, niezen of zwaar uitademen. De druppeltjes belanden dan op bureaus, tafels, telefoons, computerklavieren,… Kom je met de druppeltjes in contact en raak je vervolgens je ogen, neus of mond aan, dan kan je geïnfecteerd raken. Hygiëne is meer dan ooit belangrijk. Regelmatig je werkplek ontsmetten is dan ook zeer belangrijk.

2. Stimuleer het handen wassen

Stimuleer je personeel om regelmatig de handen te wassen, en niet alleen na een toiletbezoek. Zorg dat er genoeg vloeibare zeep voorzien is op kantoor en hang affiches op om op het belang van het handen wassen te wijzen. Zet papieren zakdoeken klaar en afsloten vuilnisbakken om de gebruikte zakdoeken in weg te gooien.

3. Laat zieke werknemers thuis blijven

Van zodra een van je werknemers begint te hoesten of koorts krijgt (vanaf 37,3 graden) laat je hem of haar thuis blijven. Als ze zich niet ziek voelen, kunnen ze eventueel thuis werken. Is er een echte uitbraak, dan kan de bevolking van hogerhand geadviseerd worden om het openbaar vervoer te vermijden. Kan je personeel thuis werken? Zo kan je je bedrijf draaiende houden.

4. Stel een plan van aanpak op

Stel een plan van aanpak op tegen het moment dat een van je medewerkers de typische ziekteverschijnselen vertoont. Heb je een ruimte waar je dit personeelslid kan isoleren? Zijn er werknemers die extra risico lopen om het virus op te doen? Ouder personeel bijvoorbeeld of medewerkers die suikerziek zijn of lijden aan een hart- of longaandoening? Probeer zo snel mogelijk een antwoord te krijgen op deze vragen.

5. Het coronavirus en zakenreizen

Dient een van je werknemers op zakenreis te vertrekken? Consulteer het nationale reisadvies met betrekking tot de bestemming. Hier vind je de recentste informatie over hoe en waar COVID-19 zich verspreidt. Zorg dat een gekwalificeerde professional de werknemers die op zakenreis vertrekken goed brieft en geef kleine flesjes handalcohol mee om hun handen onderweg mee te ontsmetten.

Lees het volledige document met tips van de Wereldgezondheidsorganisatie. Enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen en een goede planning kunnen een wereld van verschil maken in de verspreiding van het coronavirus.

Info over coronavirus COVID-19

Lees ook

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven