Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Hoe bereik je The Perfect Match tussen werkgever en werknemer?

Zeggen dat de Belgische arbeidsmarkt kampt met een schaarste aan talent is een open deur intrappen. De juiste mensen aantrekken, motiveren en behouden vormt dan ook een topprioriteit voor bedrijven. Van januari tot maart 2022 voerde SD Worx een onderzoek uit bij werkgevers én werknemers van zowel kmo’s als grote bedrijven. Het leverde bruikbare informatie op over hoe je The Perfect Match met je medewerkers kunt waarmaken.

De insteek van het onderzoek was: hoe kijken werkgevers en werknemers naar de ‘war for talent’, waar loopt hun visie gelijk en waar is de perceptie duidelijk verschillend. Dit leverde een aantal nieuwe inzichten op rond het rekruteren en behouden van talent. SD Worx reikt bedrijven staffing solutions aan en adviseert hen rond domeinen als verloning, engagement, motivatie en ontwikkeling van mensen. Op basis van die expertise en de resultaten van het onderzoek, werken de experten een programma uit onder de naam ‘The Perfect Match’.

Verneem meer over The Perfect Match

The Perfect Match is een puzzel

De relatie werkgever-werknemer is een complex gegeven, met tal van onderliggende factoren. De spreekwoordelijk ‘klik’ vanaf het eerste contact is vanzelfsprekend heel belangrijk. Maar talent aantrekken alleen volstaat niet. Alle bedrijven gaan vandaag op zoek naar witte raven en zijn bereid om er sterk in te investeren. Het komt er dus op aan je werknemers tevreden en gemotiveerd te houden. Pas wanneer alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen, is The Perfect Match een feit. De experten van SD Worx identificeren zeven dergelijke hr-puzzelstukjes

Het gaat om meer dan verloning

Een aantrekkelijk loonbeleid blijft een belangrijke bouwsteen voor The Perfect Match. Daarnaast vragen medewerkers vandaag het nodige vertrouwen om hun job flexibel in te richten (hybride werken, moderne organisatie, vlotte werkprocessen…). Veel mensen hechten ook veel belang aan een inspirerende bedrijfscultuur en leiderschapsstijl. Wat de digitalisering betreft is het vinden van het juiste evenwicht cruciaal. Dat betekent investeren in technologie, maar zonder ooit de menselijke factor uit het oog te verliezen. Het aspect ‘mensgerichte hr’ ligt in dezelfde lijn: thema’s als welzijn, mentale gezondheid, arbeidsgeluk, inclusie, diversiteit en een goede werknemerservaring… bepalen mee het werkgeluk. Met andere woorden: zet je werknemers centraal in je hr-beleid.

De langetermijneffecten van The Perfect Match

Personeelsretentie is zoals gezegd een belangrijk streefdoel van het programma. Een cultuur die levenslang leren en persoonlijke ontwikkeling stimuleert, leidt tot duurzame loopbanen. Innovatie en interne mobiliteit zijn het logische gevolg en creëren aanzienlijke meerwaarde voor alle partijen. Als laatste tip adviseren de experten van SD Worx: ‘flip the funnel in rekrutering’. De keuze van job en werkgever ligt vandaag bij het talent. En dat laat zich alleen verleiden door aantrekkelijke werkgevers.

Wil je weten hoe je waardevolle medewerkers aantrekt en aan je bindt? Schrijf je in voor een van onze The Perfect Match-eventsneem vrijblijvend contact met de specialisten van SD Worx of het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en SD Worx

Meer weten?

SD Worx logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • SD Worx

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials