Furbo-Leaderboard_Updated.gif
Hoe kies ik een bedrijfscoach?

Hoe kies ik een bedrijfscoach?

HR

Loopt de communicatie met je medewerkers wat mank? Kan de sfeer op de werkvloer beter? Wil je graag wat succesvoller zijn en je bedrijf laten groeien? Groeit je bedrijf gestadig en wordt het moeilijk om het allemaal nog te managen? Als bedrijfsleider is het geen overbodige luxe om (van tijd tot tijd) beroep te kunnen doen op een bedrijfscoach.    

Coach als sparringpartner

Je voelt je als manager van een bedrijf vaak eenzaam aan de top. Mis je iemand waarmee je (kleine) conflicten op je bedrijf kan bespreken? Waarmee je emoties kan delen? Waarmee je ideeën kan aftoetsen? Maar waarop je ook beroep kan doen als het niet allemaal loopt zoals gewenst? Een coach is niet alleen een goed zakelijk begeleider, hij of zij is ook je ideale sparringpartner.

Coach met kwalificaties

Kijk eens naar de kwalificaties van de coach. Heeft hij of zij b.v. een certificaat via de Internationale Coach Federatie behaald, dan weet je dat je coach competent is en de ethische richtlijnen van deze organisatie volgt. Daarnaast is het zeer belangrijk om een klik te hebben met je coach.

Prijs van de bedrijfscoach

Er zijn grote prijsverschillen in coaching-land. Verkijk je echter niet op het prijskaartje. Het tarief van een goede coach is waarschijnlijk wat hoger, maar hij of zij zal misschien veel sneller resultaat bereiken. Kies nooit een coach op prijs alleen, maar kijk ook naar achtergrond, competenties en kwaliteiten van de coach.

Analytisch of gevoelsmatig?

Bedrijfscoaches hebben niet allemaal dezelfde aanpak. Er zijn er die heel analytisch te werk gaan, terwijl anderen het coachen veel intuïtiever, of soms zelfs spiritueel aanpakken. Ben je zelf een gevoelspersoon, dan kan het misschien wat beangstigend zijn om met een analytische coach in zee te gaan, terwijl het wellicht net goed is voor je zal zijn om je ratio eens wat meer in te schakelen. Een rationeel type kan baat hebben bij een coach die samen heet emotionele verkent. De beste coaches hebben de competenties om hun aanpak aan te passen naar wat echt nodig is.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven