Leaderboard KMOinsider.jpg

Tips voor een geslaagde teambuilding

Incentives & Teambuilding

Een leuk uitje met de collega’s

Een teambuilding is het middel bij uitstek om je werknemers beter te leren kennen. Samen er op uit trekken bevordert bovendien de sfeer onder collega’s. Hoe je een geslaagd teamevent organiseert? We zetten enkele tips naast elkaar.

Kies een goede datum

Prik eerst een goede datum. Hou daarbij rekening met vakanties van werknemers en met drukke periodes op het werk. De meeste teambuildings worden georganiseerd op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen. Wie voor een maandag, dinsdag of woensdag gaat, zal meer keuze hebben in eventlocaties.

Vraag naar de verwachtingen

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van je medewerkers klaagt wanneer je je plannen en je programma bekend maakt. Dit kan je voorkomen door je personeel in de organisatie van je event te betrekken. Vraag ze naar hun voorkeuren en naar wat ze absoluut niet zien zitten. Alle klagers tevreden stellen, zal niet lukken. Zorg ervoor dat je activiteiten fysiek haalbaar zijn voor alle leeftijdsgroepen.

Laat tijd voor wat rust

Zorg ervoor dat je programma niet te overladen is. Je werknemers moeten ook tijd krijgen om zich te ontspannen en om elkaar te leren kennen in een andere context dan de werkvloer. Een rustig moment zorgt voor een goede bedrijfssfeer.

Houd een korte speech

Bouw een kort speechmoment in en zorg voor een positieve boodschap. Laat je personeel ook merken dat je het waardeert, om dan vervolgens te klinken op het gezellig samenzijn.

Organiseer een debriefing

Na afloop van je teambuilding is het een goed idee om een debriefing te houden. Stuur je deelnemers een korte vragenlijst. Wat vonden ze van de keuze van de teambuildingactiviteit? Wat vonden ze van de locatie? Van de catering? Van de service en prestaties van het evenementenbureau?... Zo ben je goed geïnformeerd voor je volgende bedrijfsteambuilding.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven