Leaderboard KMOinsider.jpg

Hoe stimuleer je betrokkenheid op het werk?

Interim & Rekrutering

Een sterke betrokkenheid leidt tot 13% meer productiviteit, 41% minder ziekteverzuim en 34% minder verloop. Deze cijfers komen uit een onderzoek van SDWorx.  Welke factoren bepalen engagement van medewerkers?

Een tevreden werknemer is niet noodzakelijk een geëngageerde werknemer. De eerste doet zijn job graag en voelt zich daarbij goed. De betrokken werknemer gaat een stap verder en zet sterke prestaties neer die de bedrijfsresultaten gunstig beïnvloeden. Gedreven werknemers hebben een hechtere band met klanten, komen energieker en loyaler over.

6 Drijfveren voor meer engagement

  1. Jobs moeten spannend, waardevol en inhoudelijk uitdagend aanvoelen: autonomie verlenen is belangrijk. Dit doe je door de werknemer de gelegenheid te geven zelf zijn tijd en werk in te plannen. Of een deel van het loonpakket zelf te laten samenstellen.
  2. Erkenning motiveert als een lopend vuurtje: werknemers die zich gewaardeerd weten door hun oversten, putten meer voldoening uit hun job. Dat vertaalt zich in meer gedrevenheid.
  3. Creëer ruimte door groei: dat is essentieel om talent aan te trekken en te behouden en over de hele organisatie te spreiden.
  4. Werkbaar werk: medewerkers die zich ondersteund voelen, geven vaker aan dat ze hun werk fysiek, mentaal en sociaal acceptabel vinden.
  5. Vaar een duidelijke koers: een heldere en inspirerende missie, visie en strategie houden iedereen betrokken.
  6. Een goede bedrijfs- en communicatiecultuur bindt: als medewerkers zich kunnen vinden in de normen en waarden van het bedrijf, zullen ze zich er ook sneller mee identificeren.

Bron: SD Worx Employee Engagement e-book

A Concept Interim Medium Rectangle Ad v2.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven