Nauwkeurige werkwijze voor Interim Managementopdrachten

Interim & Rekrutering

Voor Interim Managementopdrachten screenen we op verschillende niveaus. Nadat de verwachtingen van de klant duidelijk zijn vastgesteld, evalueren we grondig de kandidaat.

Kandidaat Interim Managers worden zorgvuldig gescreend op basis van parameters zoals curriculum vitae, interviews en gesprekken. Maar ook op basis van 5 à 7 referenties waarvan de betrokkene aan 3W toestemming geeft om die te contacteren. Met deze referenties evalueren we de eerdere samenwerking: hoe is de algemene tevredenheid, zijn de gestelde doelstellingen behaald, zou men de Interim Manager opnieuw inhuren, is hij aanbevelingswaardig,... Daarnaast zijn er ook opdrachtspecifieke vragen zodat we een zo adequaat  mogelijk rapport van de kandidaat kunnen opstellen.

Shortlist van 3 topkandidaten

Vervolgens wordt aan onze klant inzicht in de screening gegeven en stellen we een shortlist van 3 topkandidaten voor. Ook de verschillende referenties worden meegedeeld: HR-manager, CEO of businessunit-leider.

Het belang van referenties bij Interim Management

Referenties zijn belangrijk voor de klant omdat het proces om de geschikte kandidaat te vinden daardoor significant korter is dan de reguliere procedure voor het aanwerven van executive search of perm placement. Omdat bij Interim Management snelheid vereist is, ontbreekt vaak de tijd voor uitvoerige assessments.

3W doet referentiechecks aan de hand van informatietool

Precies om de klant te ontzorgen en snel te kunnen werken, voert 3W referentiechecks uit om de klant inzage te geven over hoe een bepaalde Interim Manager een eerdere, gelijkaardige opdracht presteerde. Daartoe ontwikkelde 3W een tool om relevante informatie te vergaren, aangevuld met onze algemene bevindingen op basis van harde competenties, soft skills, bedrijfscultuur, enz. Net dankzij die automatisatie, behouden we de snelheid, een cruciaal gegeven bij Interim Management, op een kwalitatieve manier.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

3w

3W