Boudewijn Dupont, managing Director van 3W interim-management

Over Interim Management en hardnekkige misverstanden

Interim & Rekrutering

Interim Management is goed ingeburgerd bij grote kmo’s en multinationals. Bij kleinere onderneming is dit vaak minder het geval. Bij vele leeft de misperceptie dat Interim Managers duur en minder flexibel zijn, expertise missen,… Het tegendeel is echter waar. Boudewijn Dupont is Managing Director van 3W interim-management en van het Business Coaches Network.

Appelen niet met peren vergelijken

Als men het nettoloon van een vaste medewerker met het dagtarief van een Interim Manager vergelijkt, maakt men een rekenfout door appelen met peren te vergelijken. Want de fulltime medewerker ontvangt een bruto jaarwedde, waar heel wat kosten aan verbonden zijn, terwijl hij ook langdurig ziek kan worden.

Interim Management wordt voor de effectief geleverde prestaties vergoed en is flexibel: van enkele dagen tot een paar maanden. Bovendien kan de samenwerking met een opzegperiode van slechts één maand stopgezet worden. Alle kosten dienen ingecalculeerd om correct te vergelijken.

Flexibel

Bedrijven hebben nood aan de profielen uit het Interim Management-netwerk en niet alleen voor crisismanagement. Als een onderneming snel groeit, is er behoefte aan bijv. een CFO. Omdat meteen een fulltimer aanwerven iets te vlug kan zijn, is de rekrutering van een ad interim CFO die vlug tot ROI komt de oplossing om de onderneming te helpen doorgroeien en structureren. In afwachting van de geschikte fulltimer.

Meer dan 90% Interim Managers is internationaal actief, wat hun buitenlandse expertise voor een kmo nuttig maakt. Een vergelijkbaar profiel meteen vast aanwerven is risicovoller en duurder.
Na een pre-screening van gemiddeld een 80-tal kandidaten per opdracht, worden de drie meest geschikte aan het klantbedrijf voorgesteld, rekening houdend met budget.

Veranderingen

Doorheen zijn bestaan dient een bedrijf veranderingen door te voeren die best uitgevoerd worden door een externe kracht zonder emotionele band met de vaste medewerkers of met het bedrijfsverleden.
De functie van een keyperson kan onverwacht meteen ingevuld dienen te worden. Interim Managers zijn onmiddellijk inzetbaar en zorgen voor continuïteit.

www.3w.be

Interim Management en hardnekkige misverstanden 2.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

3w

3W

Bekijk de socials