Boudewijn Dupont, Managing Director van 3W en Business Coaches Network

Snelheid cruciaal voor kmo’s in snel veranderende economie

Interim & Rekrutering

Snel en kort op de bal spelen is cruciaal voor bedrijven die geconfronteerd worden met nieuwe technologieën. Met challenges als innovaties en procesverbeteringen weet een Interim Manager wel weg.

Digitale transformatie, technologische innovatie, een snel evoluerende maatschappij en klimatologische uitdagingen. Allemaal even belangrijk, maar niet zo gemakkelijk om te implementeren in groeiende bedrijven. Het risico dat de meeste medewerkers weer gauw terugvallen op oude gewoontes, is reëel. Om intern een verandering door te voeren is dus bijzonder moeilijk.

Realisatie doelstellingen

Daarom worden externen ingeschakeld om die change, die vernieuwing en/of de implementatie van een nieuw proces uit te voeren. Die kracht heeft immers geen emotionele binding met het bedrijfsverleden noch vastgeroeste gewoontes, wel een duidelijke doelstelling. Hands-on gaan onze ervaren interim managers dan aan de slag, vaak ook gevolgd door een natraject om alle medewerkers de geïmplementeerde methode correct te laten uitvoeren.

Snelheid

Snelheid is daarbij primordiaal. Want hoewel de organisatie zich bewust is van de challenges die gerealiseerd dienen te worden, wordt vaak al te lang gewacht om die door te voeren. Wanneer dat dan uiteindelijk gebeurt, zijn financiële middelen al verloren geraakt en staan processen op de helling.

Ervaring en expertise

Dankzij haar uitgebreide netwerk van high-level Interim Managers, biedt 3W een adequate ondersteuning. Als Lloyds-gecertificeerd bedrijf schakelt 3W snel, zelfs binnen de 48 uur in crisissituaties. De 3W Interim Managers zijn ervaren, zelfstandige profielen met minimum 15 jaar expertise in hun specifiek domein. Zij maken een haarscherpe analyse van de situatie en stellen een plan op om, na goedkeuring door de directie, te implementeren. ROI wordt gecreëerd en resultaten geboekt.

Continuïteit

Wanneer een keyplayer onverwacht langdurig ziek wordt en intern een vervanger gezocht dient te worden, is dat problematisch. 3W stelt dan een Interim Manager voor om voor de nodigde continuïteit te zorgen. De bedrijfsleiding kan inmiddels rustig op zoek naar een duurzame oplossing.

www.3w.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

3w

3W

Bekijk de socials