Interimkantoor als gids voor arbeidsmarkt

HR

Zoveel werklozen! Maar ik vind geen goede werknemer!

Het lijkt een tegenstelling, vele werkzoekenden op de markt, maar toch niet de geknipte persoon voor je bedrijf vinden. Wie echter dagelijks op de arbeidsmarkt op zoek gaat naar diverse ‘profi elen’ weet dat het een realiteit is. De evoluties in bedrijven en ook de noden in uw kmo evolueren snel. De daaruit vloeiende vraag naar specifi eke werknemers beantwoordt vaak niet aan de opleidingen en ervaringen van diegenen die vandaag beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Het is daarom interessant dat u als kmo samen met uw interimkantoor uw vraag eerst aftoetst met hun ervaring met de markt.

De ‘opgeleide’ ongeschoolde arbeider?

U zoekt ‘gewoon’ iemand om een bepaalde job te doen, geen speciale opleiding, enkel een bepaalde uitvoering van voor u eenvoudige taken. Het zou een omschrijving kunnen zijn van de behoefte aan een ‘ongeschoolde’ arbeider. Maar vaak verwacht men toch meer: een minimum aan taal- en schrijfvaardigheid, basiskennis veiligheid, enkele noties PC, ... Met een interimkantoor als partner bespreek je best ook duidelijk deze verwachtingen.

De verwachtingen van nu zijn niet de vereisten van gisteren.

Een groot aantal werklozen heeft een parcours afgelegd waarbij ze vaak gedurende lange perioden taken uitvoerden aan verouderde machines met inmiddels afgeschafte werkmethodes. Deze ervaringen sieren hun cv, maar ‘matchen’ niet met uw verwachtingen. Het is zinvol met uw interimkantoor samen op zoek te gaan naar waar de ‘match’ wel gelegd kan worden. Dit interimkantoor is dan niet enkel de plaats waar u een vacature neerlegt, maar ook uw gids voor de arbeidsmarkt.

Meer informatie over onze visie op uitzendwerk of het meest nabijgelegen kantoor: www.vivajobs.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?