Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Investeren in ergonomisch werken loont. Welke oplossingen bestaan er?

Ergonomie wint meer en meer aan belang op de werkvloer. Maar waarom zou je hierin investeren en welke oplossingen bestaan er om je werknemers zo ergonomisch mogelijk te laten werken? Verpakkingsspecialist Storopack legt het uit.

Waarom ergonomisch werken

Hebben jouw werknemers fysieke klachten en is de werkomgeving niet helemaal veilig? Dan heeft dit heel wat negatieve gevolgen, ook voor jou! Het werkplezier en energiepeil neemt een duik en dit heeft uiteraard invloed op de productiviteit en de onderneming.

Wat kan jij hieraan doen? Jij kan onder andere ervoor zorgen dat je werknemers zo ergonomisch mogelijk kunnen werken. Zo kunnen lichamelijke klachten de kop ingedrukt worden.

Ergonomische oplossingen

Ergonomisch werken? Dat begint met een goed georganiseerde werkplek waarin alles zijn vaste plaats heeft. Storopack heeft een uitgebreid aanbod wat ergonomisch werken betreft. Hierbij een greep uit het aanbod:

 • Paktafels

Productief en efficiënt werken op een budgetvriendelijke manier? Dan ga je voor paktafels. De ergonomische inpaktafels van Storopack zijn makkelijk in hoogte te verstellen en dit manueel of mechanisch. Op speciale staven bevestig je materialen zoals tape of etiketten. En je kan er zaken als rollenbanen, weegschalen of afrol- en snijapparaten bij integreren. Men centraliseert alle inpakmaterialen aan de tafel met een optimale goederenstroom, minder loopwerk en minder tijdverlies als resultaat. In het assortiment van de BASEline of SMARTline paktafels vind je zeker een gepaste oplossing.

paktafels
 • Antivermoeidheidsmatten

Dankzij ergonomische antivermoeidheidsmatten verbetert de doorbloeding en dit gaat kramp en spierpijn tegen. Bij staand werk verhogen ze trouwens ook de concentratie. Een goede aanvulling aan elke werkplek dus.

 • Manuele palletwikkelaar

Met de manuele palletwikkelaar kan je op ergonomische wijze paletten gaan omwikkelen met folie. Geen bukwerk en geen pijnlijke rug meer!

manuele palletwikkelaar


Ergonomisch werken met Working Comfort®

Elke onnodige handeling tijdens het inpakken kost tijd en energie. Met het Working Comfort®-principe optimaliseert Storopack jouw werkplek en worden onnodige handelingen geëlimineerd. Op basis van ergonomische verpakkingsstations ga je productiever kunnen werken. Het is een alles omvattende aanpak op maat gericht op maximale efficiëntie.

Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

 1. De experts van Storopack analyseren je bestaande verpakkingsprocessen.
 2. Ze ontwerpen de juiste oplossing en maken deze in 3D-tekeningen. Deze beschrijven exact hoe ze de systemen in jouw installaties en verpakkingsprocessen zullen integreren.
 3. Ze maken de maatoplossing in de servicecentra in Europa en de VS.
 4. De service-ingenieurs integreren de systemen in je logistieke proces en ondersteunen je bij het gebruik.

Het resultaat van Working Comfort®?

 • De productiviteit stijgt.
 • (Over)vermoeidheid wordt voorkomen.
 • Het welzijn van de inpakker verbetert.

Interesse in de ergonomische oplossingen van Storopack? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Storopack
 • Nieuwbrugstraat 79
  1830 Machelen
 • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials