Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Jouw team motiveren vanop afstand: met deze 5 tips kan jij het ook

Naast de vele voordelen brengt het verplichte thuiswerk ook uitdagingen en vragen met zich mee. Hoe blijft jouw team gemotiveerd? Hoe garandeer je een vlotte communicatie? Op welke manier breng je jouw medewerkers bij elkaar? En hoe zit dat nu weer met de verzekeringen? In dit artikel vind je antwoorden op deze vragen.

1. Jouw team motiveren is vertrouwen geven

Het belangrijkste aspect bij het organiseren van thuiswerk is vertrouwen. Als zaakvoerder vraag je je ongetwijfeld wel eens af hoe je er zeker van kan zijn dat je medewerkers effectief het beste van zichzelf geven vanuit hun thuiskantoor.

In dit geval is het cruciaal dat je hen voldoende vertrouwen geeft. Onderzoek toont immers aan dat het merendeel van de werknemers zijn job ook thuis ter harte neemt. Werkgevers die al langer thuiswerk organiseren, signaleren overigens vooral positieve effecten van thuiswerken op de productiviteit van hun mensen.

2. Goede communicatie zorgt voor goed leiderschap

Naast vertrouwen is communicatie ook een belangrijk element om jouw team vanop afstand te leiden. Communiceer dus duidelijke doelstellingen en richtlijnen en neem regelmatig contact op met jouw teamleden.

Jouw team motiveren met een dagelijkse meeting is daarbij een aanrader. Zo’n meeting helpt om duidelijke targets voor de dag te stellen maar geeft ook de kans aan jouw medewerkers om hun dagplanning of problemen voor te leggen. Bovendien is dit ook een mooi contactmoment. Aarzel dus niet om tijdens zo’n teammeeting tijd te geven aan een goed gesprek.

Zorg er ook voor dat jouw agenda openstaat voor jouw medewerkers. Zo blijft iedereen op de hoogte van jouw beschikbaarheden.

3. Met begrip en verbinding jouw team motiveren

Sommige medewerkers hebben het moeilijk met de isolatie naar aanleiding van het thuiswerk. Neem daarom regelmatig contact op met hen, zorg voor koffiepauzes en toon vooral begrip.

Probeer jouw team te motiveren door hen bij elkaar te brengen met een videocall of een chatbox. Dit bevordert niet alleen de doorstroom van informatie maar zorgt ook voor verbondenheid tussen collega’s onderling en met het bedrijf.

4. Zorg voor goed materiaal

Zorg er tenslotte voor dat jouw medewerkers het juiste materiaal hebben om hun werk op een efficiënte manier te organiseren. Bezorg hen de nodige hardware en software. Je kan jouw team motiveren met comfortabel en ergonomisch materiaal zoals bureaustoelen en verstelbare bureautafelen. Een goed ingerichte werkpost garandeert immers betere prestaties.

5. Wat met verzekeringen?

Nu jij jouw team kan motiveren en ze kunnen rekenen op jouw leiderschap op afstand, is het ook belangrijk om na te gaan of jouw verzekeringen deze situatie indekken.

Verzekering schade werkmateriaal

Indien je elektronische toestellen ter beschikking stelt is het belangrijk om daar de nodige verzekeringen voor te nemen. Hardware en software zijn immers het hart van jouw activiteit. Met @rtronic heeft DVV verzekeringen een formule die je financiële gemoedsrust geeft. Het is een verzekering waarbij alle risico’s gedekt zijn. Dit maakt het veel gemakkelijker voor de afhandeling met jouw verzekeraar in geval van schade.

Arbeidsongevallenverzekering

Tenslotte kunnen er ook vragen rijzen over jouw arbeidsongevallenverzekering. Als jouw medewerker struikelt over zijn stoel tijdens het thuiswerken en zijn voet breekt, wordt dit dan aanzien als arbeidsongeval? Wat is verzekerd en wat is niet verzekerd?

Heb je nog vragen over deze en andere verzekeringen? Raadpleeg jouw DVV consulent via onderstaand formulier zodat hij je hier meer informatie over kan verstrekken.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DVV Verzekeringen

Meer weten?

Dvv verzekeringen logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DVV Verzekeringen

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials