KMO's en hun personeelsbeleid

HR

We stellen meer en meer wijzigingen vast in de fiscale en sociale wetgeving, die vaak een directe impact hebben zowel op de werkgever als op de werknemer. Dit geldt evenzeer voor de kmo’s. De gevolgen van die wijzigende wetgeving kunnen belangrijk zijn, en voor kmo’s is het zeker belangrijk om op de hoogte te zijn van beslissingen die het budget van hun personeelskost zullen bepalen.

Daartegenover staat dat kmo’s vaak geen eigen personeelsdienst hebben. Juist omwille van hun relatieve kleinschaligheid, is het vaak een “gewone” medewerker die de rol van de personeelsdienst op zich neemt. Payroll of personeelsbeleid worden niet zelden door de boekhouder, de management assistant of de bestuurder zelf verzorgd.

Die medewerker wordt dan geconfronteerd met vragen van medewerkers over personeelszaken, zoals bv. bruto-netto, vakantiedagen, verwerking van ziektebriefjes of onkosten, enz…

Door het feit dat ze die rol er “maar” bij nemen, kunnen die medewerkers onmogelijk op de hoogte zijn van alles en hebben ze ook te weinig tijd om alle ontwikkelingen op te volgen.

Speciaal voor die medewerkers, en dus voor kmo’s, heeft Acerta een aantal programma’s ontwikkeld om ze te helpen in hun zoektocht naar basiskennis en het bijhouden van de actualiteit.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?