Levanto Fietshaven brengt fietsmobiliteit naar de Haven van Antwerpen

HR

Als ik aan mensen vraag of ze Levanto kennen dan is de kans vrij groot dat er ontkennend wordt gereageerd. Als het mensen van ’t Stad zijn en ik verwijs naar de rode fietsen, dan kent plotseling iedereen Levanto. Onze afdeling Fietshaven staat in voor het onderhoud en het beheer van de rode fietsen. Recentelijk is door het succes beslist om uit te breiden naar zo’n 1800 rode fietsen en extra stations.

Er is echter één doelgroep die qua aantallen vaak onderschat wordt: de bedrijven met bedrijfsfietsen. Fietshaven benadert momenteel de bedrijven in de Haven als partner voor alle segmenten van fietsmobiliteit: bedrijfsfietsen op het terrein, fietsen die voor werk buiten het terrein worden gebruikt en fietsen voor woon-werkverkeer.

Fietshaven beheert zo’n 50 bedrijfsfietsen van het Havenbedrijf, meer dan 1000 fietsen op het bedrijfsterrein van Umicore, fietsen voor de politie, Eandis, Provincie Antwerpen e.a.  Formules enkel onderhoud van uw bestaand bedrijfsfietsenpark, aankoop en zelfs full operationele lease zijn nu mogelijk, en dat voor ne vélo!

Al van een explosievrije bedrijfsfiets gehoord? Fietshaven heeft hem en SEVESO-bedrijven in de Haven van Antwerpen hebben er oren naar.

Laat ons samen met u, kmo in of buiten de Haven, onderzoeken hoe u fietsmobiliteit in al zijn segmenten kan toepassen. Met vragen rond het Pendelfonds, Mobiscan, fiscale voordelen, kan u bij ons terecht.

Onze partner B2Bike gaf mij een electrische fiets en… ik was na 50 meter overtuigd, dat wordt de toekomst en perfect inzetbaar om woon-werkverkeer o.a. in de haven van Antwerpen te promoten. Je raakt niet bezweet, kan tot 90 km fietsen zonder opladen. Studies tonen aan dat tot 60% van uw werknemers op maximum 15 km van hun werkplek wonen. Duur? In vergelijking met een gewone fiets, ja, maar perfect terugverdienbaar binnen 1 jaar. Stof tot nadenken!

Reacties zijn altijd welkom: philip.kesteloot@levanto.be.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?