Levanto helpt de kmo in het aanpakken van de HR-geselingen (deel II)

HR

In mijn column van vorige maand gaf ik voorbeelden van een aantal HR gerelateerde topics waar de KMO wereld, dus uzelf, de komende jaren niet aan voorbij zal kunnen. Recentelijk kreeg ik de kans op een netwerkevent georganiseerd door WTC Antwerp | Flanders en de beschutte werkplaats De Brug, mijn standpunt te verdedigen. Ik kreeg niet echt tegenwind.

Voor meer uitleg over de thema’s verwijs ik naar mijn vorige column. Hier geef ik de mogelijke ondersteuning aan die Levanto kan verzorgen.

Levanto Loopbaancentrum (LBC) te Antwerpen is gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding vanuit een levensfase bewust model. Dit garandeert een zeer persoonlijke benadering en een brede invalshoek want niet iedereen heeft persé een probleem met zijn job. Sommigen willen gewoon weten waar ze nu staan en waarheen ze willen of kunnen met hun loopbaan, indien ze worden uitgedaagd tot taakverbreding- of versmalling of door specialisatie.

Binnenkort zal iedereen loopbaancheques kunnen aankopen, mogelijks op zoek gaan naar een POP, persoonlijk ontwikkelingsplan en een PAP, persoonlijk actieplan. Bij uw werkgelegenheidsplan 45+, kon u bij de actiegebieden kiezen uit loopbaanbegeleiding– en oriëntering en/of nadenken over competenties, de HR hype van de laatste jaren.

Het LBC, als onafhankelijke derde kan u daarin bijstaan door u en uw mensen te begeleiden in deze materies.

Als uw werknemers in de nabije toekomst langer MOETEN werken, dan kan het LBC helpen in kaart te brengen, wie dat nog zal willen en onder welke voorwaarden. Dit zal de basis vormen van uw retentiebeleid.

Ik blijf het herhalen: uw medewerkers gaan meer en meer gemotiveerd worden om over hun leven, carrière, loopbaan na te denken. Eenmaal de crisis voorbij en uw jonge werknemers zullen mobieler worden. Zij zijn hun eigen belangrijkste goed op aarde… Hoe bereidt u zich daar op voor?

Reacties zijn altijd welkom: philip.kesteloot@levanto.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?