Leaderboard KMOinsider.jpg

“Als zelfstandige ondernemen vanuit flow en vertrouwen”

Loopbaanbegeleiding

Ook als freelancer of eenmanszaak kan je loopbaanbegeleiding gebruiken.

Cathy Camertijn startte zo’n drie jaar geleden met Lefnow, wat staat voor Live Your Entrepreneurial Life. Ze zet daarmee freelancers en zelfstandigen aan om te ondernemen vanuit flow en vertrouwen, zonder al te veel te willen controleren en forceren. “Het is belangrijk om als ondernemer terug te ‘voelen’ en om je leven in balans te houden”, stelt ze.

Cruciale momenten in je loopbaan als zelfstandige

Ook in je loopbaan als freelancer zijn er een aantal cruciale momenten waarop je loopbaanbegeleiding kan gebruiken.

Cathy Camertijn: “Het eerste cruciale moment is het moment dat je de beslissing neemt om freelancer te worden. Je bent volop in je opstartperiode, je hebt bepaalde angsten, je wil de mogelijkheden verkennen, je vraagt je af of je bepaalde skills nodig hebt, wat je sterktes en je zwaktes zijn,… Vaak ben je al bezig in bijberoep, maar aarzel je om van je activiteit je hoofdberoep te maken.”

Met de ENTRE-spiegel, een wetenschappelijk onderbouwde tool, peilt Cathy Camertijn naar je ondernemerscompetenties.

Cathy Camertijn: “Je wordt als startend ondernemer mentaal zwaar uitgedaagd. Het starten als zelfstandig loopt ook altijd iets anders dan dat er in je businessplan staat. Je krijgt faal ervaringen, je vraagt je af of je de juiste keuze gemaakt hebt,… Ik help graag om hier allemaal inzicht te krijgen.”

Is je leven goed in balans?

Na een jaar of tien doet er zich vaak een nieuw cruciaal moment voor in je carrière.

Cathy Camertijn: “Wil ik de volgende tien, twintig jaar op dezelfde manier verder werken? Ik word precies wat moe. Misschien wil ik graag iets heel anders? Kan ik mijn tijd niet wat anders indelen? Kan ik niet wat meer voor mezelf zorgen? Dat zijn allemaal vragen die je je na een aantal jaar kan stellen.”

Het einde van je beroepscarrière

Cathy Camertijn: “En dan is er nog het eindpunt, een nieuw cruciaal moment in je carrière als zelfstandige. Hoe lang wil je nog doorgaan? Ga je iemand aanwerven of niet? Wat wil je eventueel nog doen na je pensionering?”

Herkenbare situaties voor freelancers

Zijn deze situaties niet heel herkenbaar? Je bent actief als freelancer en je krijgt meer en meer klanten, teveel op een bepaald moment, maar je durft geen nee te zeggen. Heel wat zelfstandigen worstelen hiermee omdat ze zo servicegericht zijn. Ze durven bijvoorbeeld ook hun prijs niet te verhogen of andere grenzen te stellen.”

Cathy Camertijn: “Als zelfstandige roep je vaak hulp in voor het opmaken van een financieel plan, voor de aanpak van je marketing, voor het verloop van bedrijfsprocessen, maar je persoonlijke ontwikkeling verlies je vaak uit het oog.”

Het eindpunt is dat je als zelfstandige naar huis gaat met een persoonlijk ontwikkelingsplan met verdere acties, bijvoorbeeld een bijscholing volgen, een salescoach consulteren, een marketingcoach,…

Cathy Camertijn werkt face to face, eventueel ook via Skype. Ze is ook als erkende coach actief in Ondernemersboost, een team dat een boost brengt in je persoonlijke ontwikkeling als freelancer of zelfstandige binnen je eenmanszaak. Bij Ondernemersboost kan je terecht met loopbaancheques.

www.lefnow.com

 

 

 

Rectangle Furbo.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant