Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Burn-out? Rebelse Willemijn krijgt burners in no-time terug gere-integreerd

Loopbaanbegeleiding

Focussen op mentale veerkracht = burn-out vermijden

Tot drie keer toe heeft Willemijn van Dommelen zelf een burn-out gehad, en ze heeft daarnaast ook een geschiedenis van depressies achter de rug. Dit te horen aan het begin van ons gesprek is heftig, maar het is ook meteen duidelijk dat de oprichtster van PRR Consultancy (Pink Rebel Revolution) absoluut weet waarover ze spreekt en het mooie is dat ze vanuit haar ervaringen een gepatenteerde methode ontwikkeld heeft waarmee ‘burners’ op nauwelijks 7 weken tijd terug op de werkvloer kunnen gere-integreerd worden. Dat is best revolutionair en ja, rebels. Willemijn is thuis gekomen. De passie spat ervan af.

Snel stromend ondernemersbloed

Willemijn van Dommelen heeft al haar hele leven ondernemersbloed door de aderen vloeien, maar dat stroomde in het verleden snel, te snel, met als gevolg regelmatig een uitval. “Nadat ik naar mijn gevoelen alle mogelijke dokters, psychiaters en psychologen had bezocht, heb ik mij na mijn laatste depressie vrijwillig laten opnemen en heb ik zes maanden in een psychotherapeutisch centrum gewoond. Ik zette ook al mijn activiteiten stop”, vertelt ze openhartig.

Na haar herstel werd ze aangenomen bij SBS als woordvoerder voor televisiezenders Vier en Vijf. “Voor mij de meest uitdagende job die mij kon overkomen. De televisiewereld is heel veeleisend, met onregelmatige uren. Ik was verleid door de status en de sexyness. Voor ik het wist, sprong ik weer in alle gaten en ik begon daarnaast ook weer te ondernemen. Ik had een eigen kunstgalerij én een managementbureau voor een 40-tal BV’s.”

’s Avonds een film kijken met haar man, met allebei letterlijk de laptop op de knieën, het was niet bevorderlijk voor een leven in balans.

Je leven aanpassen aan het leven

“Toen ben ik weer uitgevallen met een burn-out en kwam ik tot de constatatie dat niemand mij in feite had aangeleerd hoe ik mijn leven en karakter moest aanpassen aan het leven en aan mijn job. Er moest een reden zijn waarom mij dit steeds weer overkwam. Een hartsvriend stelde toen voor om erover te gaan praten, een blog te starten, op een podium te gaan staan.”

Willemijn ging ‘de hort’ op, met haar lezing “Burn Baby Burn”, waarin ze burn-out deels wetenschappelijk benadert, maar vooral vanuit haar eigen ervaringen vertelt. Al snel werd ze een veel gevraagd spreker bij bedrijven. Het ondernemersbloed blijft door haar aderen stromen, en heel organisch ontstond PRR Consultancy, vandaag met 15 consultants actief in België en Nederland.

Coaching traject van 7 weken

“Ik ben vandaag bevlogen met mijn passie en mijn missie bezig en het fijne is dat ik tijdens het coachen van mensen met acute stress en burn-outklachten merkte dat zij op een zevental weken terug kunnen gere-integreerd worden op de werkvloer. Ik wil niet prediken dat deze mensen volledig hersteld zijn, maar ze kunnen wel al terug werken en verder aan hun herstel werken, waar je normaal met een burn-out maanden uit roulatie bent. Ik ben best trots dat dit coaching traject ondertussen gepatenteerd is. Voor het patent hebben we de resultaten van het traject echt moeten laten meten.”

Willemijn van Dommelen benadrukt dat burn-out niet hetzelfde is als depressie en dat burn-out niet per definitie alleen een werk gerelateerd probleem is, maar ook met je privésituatie te maken kan hebben. Maar je zit nu eenmaal vele uren per dag op je werk, dus daar ontstaat het.

Preventief investeren om burn-out te voorkomen

“Investeer preventief in je human capital en wacht niet tot je een ‘burner’ in je midden hebt. Burners kunnen namelijk een domino-effect hebben op je team, zeker als je bedrijf in een turbulente fase zit”, besluit ze.

 Meer lezen over de Pink Rebel Revolution.

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Gromicoach

Bekijk de socials