Leaderboard KMOinsider.jpg

Ga strategisch op pad naar persoonlijk succes.

Loopbaanbegeleiding

“Je kan veel meer dan je denkt”

In zijn boek ‘Het Strategisch Succesmodel’ toont Hendrik Hellemans (58), oprichter van Coachingplanet, je de weg naar persoonlijk succes. Het is een handleiding vol strategische en praktische tips en inzichten die je aan het denken zet, maar ook aan het werk. “Als je een bepaald doel voor ogen hebt, en je hebt genoeg redenen om dat doel te willen behalen, dan ben ik ervan overtuigd dat je veel meer kan dan je denkt dat je kan”, stelt de auteur.

Succes in je privé- en in je zakelijk leven

Hendrik Hellemans beschrijft in zijn boek een model dat je kan leiden naar succes, zowel in je privé- als in je professionele leven. Hij werkte daarvoor een strategie van 6 S’en uit.

Hendrik Hellemans: “Dat 6 S-model is een te volgen pad in zes stappen. De eerste stap of eerste S is ‘start met jezelf’. Maak jezelf met andere woorden belangrijk. Dan volgt de S van ‘smart’. Zet voor jezelf slimme doelen voorop, in al je levenscirkels, dit wil zeggen in je relatie, in je gezondheid, op professioneel vlak,… Die levenscirkels zijn cirkels van invloed, wat betekent dat je invloed hebt op een aantal dingen die rondom je gebeuren, maar evengoed heb je op andere dingen rondom je geen invloed. Het komt erop aan hoe je daarmee omgaat.”

Gedachten die je motiveren of belemmeren

De 3e stap is ‘spamfilter’.

Hendrik Hellemans: “Waarom doe je de dingen die je doet? Deze stap gaat over je conditionering, over je interne dialoog, over gedachten die belemmerend kunnen werken of net motiverend. Waarom kan de ene wel uit zijn comfortzone stappen en stretchen, en de andere niet?”

De vierde S is de S van ‘stimuli’ en heeft betrekking op hoe je jezelf kan motiveren, hoe je wilskracht en doorzettingsvermogen opbouwt, wat wilskracht precies is,… waarna je met de 5de S, die van ‘strategie’, een aanpak kan uitwerken, waarin je bepaalt welke vaardigheden je nodigt hebt om je doel te bereiken. De 6de S is dan de S van ‘succesplan’, waarbij je de vijf vorige S’en in een plan van aanpak giet zodat je op een gestructureerde manier naar je doel kan werken.

Mentale coach

‘Het Strategisch Succesmodel’ is volgens Hendrik Hellemans een mentale coach in boekvorm: “Zoals sporters een coach hebben om zich vooruit te brengen, heb je ook in je zakelijk of privéleven een coach nodig om het beste in jezelf naar boven te halen. Dit boek is daar een praktische handleiding voor. Natuurlijk hebben we allemaal bepaalde beperkingen, maar het is de vraag hoe je daarmee omgaat. Als je dingen op privé of zakelijk gebied vooropstelt en daar een systeem aan koppelt, heb je veel meer kans om je doelen te bereiken.”

Hendrik Hellemans weet waarover hij spreekt. Hij is de tweede Belg die marathons liepen op de zeven continenten. Maar voor hij zover was, diende hij eerst aan zichzelf te werken. Achttien jaar geleden woog hij nog meer dan 100 kg en hij rookte ook. Toen hij besloot hier iets aan te doen, kruiste zijn pad dat van Wilfried Silon van de Managers Marathon Club. Sindsdien loopt hij twee tot drie marathons per jaar.

Hendrik Hellemans: “Gedachten creëren je wereld. Door anders te denken, gecombineerd met een juiste aanpak kon ik bergen verzetten. Ik ontdekte dat dit patroon ook bij anderen sterke resultaten teweeg bracht.”

Hendrik Hellemans geeft ook voordrachten, mentale coaching en workshops, zoals de workshop ‘Architect van je eigen leven’ (zaterdag 24 november, Antwerpen).

Het boek ‘Het Strategisch Succesmodel’ kan je aanschaffen via Coachingplanet. Het is ook beschikbaar op CD (audiobox van vier CD’s) of MP3.

Rectangle Furbo.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant