Maak via LEVANTO kennis met sociale economie

HR

Met mijn Usain Bolt imitatie wil ik eigenlijk uw aandacht trekken naar de tekst op de achtergrond van de foto. Levanto: levare, optillen…, het verwijst naar de missie en visie van Levanto.

Missie: Levanto is een sociale onderneming die mee de arbeidsmarkt van morgen creëert, waar iedereen actief is. We versterken werkzoekenden en werknemers in het ontdekken en ontwikkelen van hun arbeidskansen via begeleiding, opleiding, werkervaring en bemiddeling.

Visie: ‘iedereen kan iets’ en elke werkzoekende / werknemer van vandaag is én blijft een (mogelijke) waardevolle werknemer van morgen. ‘Iedereen’, betekent specifiek voor Levanto dat wij ook mensen, uit wat wij ‘de doelgroep’ noemen, aan een job helpen: allochtonen, 50-plussers, laag- en kortgeschoolden. In regio Antwerpen is deze doelgroep beduidend groter dan in de rest van Vlaanderen.

Als ik op netwerkevents de vraag stel wat men onder sociale economie begrijpt, dan denkt men aan kringloopwinkels, beschutte werkplaatsen, hulp aan mensen met een arbeidshandicap. Vaak is de term ‘geitenwollensokken mentaliteit’ niet veraf.Er zijn echter in Vlaanderen zo’n 800 ondernemingen en initiatieven actief in één of meerdere vormen van sociale economie, goed voor meer dan 30.000 werknemers. Velen worden gesubsidieerd, wat de middelen soms beperkt om intenties inzake ondernemerschap, nauwer samenwerken met de KMO-wereld, om te zetten in een structureel beleid.

Organisaties als VOSEC en initiatieven als ‘Open Kennisnetwerk’ van de VDAB zijn  pogingen om sociale- en reguliere economie dichter bij elkaar te brengen.

Binnen Levanto proberen wij jaarlijks in de regio Antwerpen-Mechelen, zo’n 2.000 mensen aan een job te helpen. Daarnaast ontwikkelen wij unieke producten en diensten, die een reële toegevoegde waarde leveren aan de maatschappij en de KMO-wereld. Benieuwd naar wat Levanto en de sociale economie u te bieden geeft, keep reading this column… Voor reacties: philip.kesteloot@levanto.be.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?