“EGO-Energie in arbeidsorganisaties”

Opleiding

Planning en budgetten. Momenteel lopen reeds de plannings- en budgetprocessen voor 2015 en daarna. Dit gaat al dan niet gepaard met strategische denkoefeningen.

Ego-energie of ruimer denken?

Als leidinggevende heb je de keuze om deze denkoefeningen met een bepaald soort energie uit te oefenen. Je kan vertrekken vanuit ‘ego-energie’ of vanuit een ruimer denken.

Ego-energie

‘Ego-energie’ zet aan tot beperkend denken. Dan kijk je vooral naar de rol van jouw afdeling en hoe je je afdeling inhoudelijk kan laten groeien, in mankracht versterken en budgettair meer ruimte kan geven. Op die manier kan het belang van je afdeling in het grotere geheel toenemen. Dit soort denken maak je zeker niet kenbaar aan je collega’s. Je bent je er meestal ook niet van bewust hoe het je verbaal en non-verbaal gedrag beïnvloedt tijdens dergelijke meetings.

Ruimer perspectief

Als je vanuit een ruimer perspectief in dit soort strategie-oefeningen zit, ben je aanwezig en aandachtig vanuit vertrouwen in jezelf en niet vanuit de zorg je afdeling te moeten verdedigen tegenover collega’s in het management. Je vertrekt dan vanuit een globale visie op de organisatie, de markt en de invloeden op je afdeling.

Jouw energie is dan gericht op het geheel van de organisatie en de bijdrage die jij met jouw afdeling kan leveren om de hele organisatie nog beter te maken voor jullie klanten. Je focus is dan: wat is de beste oplossing voor het geheel en niet enkel voor mijn afdeling? Zelfs als dit betekent dat je afdeling hertekend moet worden en jouw eigen rol er mogelijk anders uitziet.

Is daar moed voor nodig of vertrouwen in jezelf of is dat voor jou hetzelfde?

Lees meer op de website www.smartco-operation.be en in mijn tweede boek dat op 23 oktober verschijnt: “EGO-Energie in arbeidsorganisaties”. (ISBN 978 949 1220 654, te bestellen via standaard boekhandel of www.vertelpunt.be)

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?