Leaderboard KMOinsider.jpg

Manpower lanceert mobiel trainingscentrum om tekort aan technisch talent op te vangen

Opleiding

Manpower lanceert Technical Academy
Productie-operatoren, elektriciens, elektronici,... al deze technische profielen staan al vele jaren in de lijst van kritieke functies. Voortbouwend op het succes van zijn Manpower Logistics Academy, heeft HR-groep beslist om in Willebroek, samen met MaSEOS, een specialist in de materie, haar eigen mobiel opleidingscentrum voor technische profielen te lanceren. Een innovatief concept gebaseerd op drie pijlers: de tewerkstelling, de praktische competenties en het partnerschap.

Manpower Technical Academy
Agoria, de federatie van de technologische industrie, raamt het aantal vacante jobs die in België in de technische en digitale domeinen moeilijk in te vullen zijn, op 30.000. Met de Manpower Technical Academy wil Manpower kandidaten technisch bijscholen om de inzet van technici op de arbeidsmarkt te versnellen. "Als de technische profielen niet bestaan, moeten ze gecreëerd worden", zo luidt de uitleg van Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup.

Springplank naar werk
"Met dit nieuwe project van de Technical Academy kunnen we technische beroepen aantrekkelijker maken en de inzetbaarheid van onze kandidaten vergroten, door hen een springplank naar werk te bieden. In een markt die gekenmerkt wordt door tekorten moeten de bedrijven ook aanvaarden dat de kandidaten niet vanaf de eerste dag 100% operationeel zijn, en dat ook zij een rol te spelen hebben in het verbeteren van de kwaliteit van onze technische werkkrachten."

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe oplossing wil Manpower het trainings- en tewerkstellingstraject zo dicht mogelijk benaderen, door de focus op het verwerven van praktische competenties te leggen.

 

Rectangle Furbo.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven