Opleiding intern transport?

Opleiding

In de wetgeving/Codex staat (vrij vertaald) dat wanneer chauffeurs een veiligheidsfunctie uitoefenen deze een degelijke opleiding dienen gehad te hebben, die indien nodig, op regelmatige tijdstippen herhaald wordt. Nergens staat vermeld wat een opleiding moet inhouden of wanneer er een heropfrissing nodig is. Dit wordt bepaald door de werkgever zelf (eventueel in samenspraak met een opleidingsinstituut)

De werkgever moet kunnen bewijzen dat zijn chauffeurs een opleiding hebben genoten en dat zij bekwaam zijn om de veiligheidsfunctie uit te oefenen. De werknemer moet tevens in het bezit zijn van een geldig attest voor medische geschiktheid voor een veiligheidsfunctie.

B.L.I.T.S. uw partner voor opleidingen?

Sinds 1992 kan u bij ons terecht voor opleidingen intern transport. Om de 3 jaar ondergaan wij strenge audits die ons de kans geven VCA-goedgekeurde opleidingen te geven. Dit is het geval voor de opleidingen vorkheftruck, reachtruck, hoogwerker en verreiker; en alleen van toepassing indien er zowel theorie als praktijk wordt gevolgd. Men is niet verplicht deze VCA-goedgekeurde opleidingen te volgen, ook opleidingen op maat zijn één van de dingen waar we een bedrijf graag mee verder helpen. Natuurlijk zijn het niet enkel deze opleidingen die er voor zorgen dat alles veilig verloopt op de werkvloer.

Wanneer er in de bedrijven geen intern verkeersplan wordt opgesteld, kan dit leiden tot ernstige ongevallen. Iedere werknemer, bezoeker dient te weten welke de ‘verkeersregels’ zijn in een bedrijf.

Ook hierbij helpen we je graag verder. Onze instructeur zal op voorhand de gang van zaken komen bekijken om dan nadien een degelijk verkeersplan helpen op te stellen . Wanneer er al een plan bestaat, maar er lopen nog te veel dingen fout, komen wij de situatie graag eens bekijken en geven we je tips waar nodig. Ook een degelijke rackinspectie kan bijdragen aan een veilige werking op de werkvloer. Onze inspecteur zal de racks tot in het kleinste detail inspecteren om hier nadien een verslag van op te maken en over te brengen aan de klant.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?