Furbo-Leaderboard_Updated.gif
opleiding brandpreventie

Opleiding kleine blusmiddelen: Furbo als kompaan om de vuurproef te doorstaan

Partner

Een brand is het laatste waarmee je als bedrijfsleider wil geconfronteerd worden. Nog erger is het wanneer niet alleen het gebouw maar ook de toekomst van het bedrijf in rook opgaat. Een polyvalente polis is uiteraard een must, maar ook de wetgever legt bedrijven een aantal verplichtingen op.

De meeste ondernemingen zijn zich ervan bewust dat evacuatie-oefeningen tot dat pakket behoren, maar minder bekend is de verplichting om beginnende branden ook in de kiem te smoren. Naast de plicht om alle aanwezigen snel en efficiënt te evacueren, moeten bedrijven dus ook de eerste bluswerken garanderen.

Om ervoor te zorgen dat bluspogingen niet uitdraaien in olie op het vuur, organiseert Furbo praktische opleidingen van korte duur. Wie een opleiding succesvol heeft afgesloten, beschikt niet alleen over het certificaat dat door de wetgever als noodzakelijk wordt geacht, maar heeft diverse blusmethoden ook in de praktijk gebracht. Op die manier is de deskundige in staat om een brand en zijn risico’s te analyseren en de eerste bluswerken uit te voeren en te kanaliseren.

Furbo wil het belang van deze opleiding ‘vurig’ benadrukken, ook vanuit wettelijk standpunt. Voor wie niet in regel is, draait een brand uit in een regelrechte ramp: bedrijven die bij een brand geen gecertificeerde blusser hebben ingezet, moeten niet rekenen op bijstand van hun verzekering.

Met dit artikel willen we sensibiliseren en activeren: deze opleiding kan het leven van uw werknemers én van het bedrijf redden.

We ijveren voor een duidelijke visie binnen het bedrijf: probate preventie begint al bij het onthaal en zet zich consequent door in alle geledingen van een onderneming. We komen graag ter plaatse om te observeren en te analyseren én kunnen zeer gericht adviseren om een veilig brandbeleid te realiseren. Ook hier is voorkomen de speerpunt van het hele beleid.

In de praktische opleiding ‘kleine blusmiddelen’ ligt de focus meer op de actieve dan op de preventieve aanpak: als er toch brand zou uitbreken, oefenen we diverse blustechnieken om schade te voorkomen of te beperken. Cursisten komen via het trial and errorprincipe met uiteenlopende situaties en technieken in contact: realistisch simuleren is de manier om een adequate aanpak te stimuleren.

De mensen die de opleiding hebben gevolgd, nemen heel wat vaardigheden mee naar het bedrijf. Ze hebben letterlijk aan den lijve ondervonden dat de kennis en de beheersing van de juiste techniek levensreddend kunnen zijn, ook voor hun privésituatie.  Door die ‘ervaring’ worden de cursisten vurige verkondigers van hetgeen ze hebben geleerd en zijn zij onze ambassadeurs om collega’s en vrienden te adviseren en te sensibiliseren.

Meer weten over de Furbo-opleidingen? Vul het formulier hieronder in.

Meer weten?

Contactinformatie

  • Furbo
    James Ensorlaan 47
    2630 Aartselaar
  • +32 (0)3 470 28 28

Ook interessant

Interessante bedrijven