Leaderboard KMOinsider.jpg

STIP pakt burn-out en stress aan vanuit onderneming zelf

Opleiding

Voor het preventie- en aanpakbeleid van klachten van stress en burn-out bij hun werknemers kunnen bedrijven beroep doen op het STIP instituut. “Wij zetten een aanpak op vanuit het bedrijf zelf. Het is namelijk in de algemene bedrijfscultuur dat de voedingsbodem wordt gecreëerd voor zware problemen zoals burn-out”, stellen jurist Hanne Sanders en communicatie-expert Wendy Ceulemans, oprichters van STIP.

“STIP pleit voor een totaalaanpak. Als je pijn hebt, neem je niet alleen een pijnstiller, maar bekijk je ook waar de pijn vandaan komt en hoe je het zodanig kan organiseren dat je geen pijn meer hebt”, stellen Sanders en Ceulemans.

Concreet organiseert STIP opleidingen tot stress- en burn-out-coach waaraan zowel mensen uit de bedrijfswereld als (beginnende) coaches kunnen deelnemen. “De mensen uit het bedrijfsleven brengen concrete verhalen en situaties mee waar onmiddellijk mee kan gewerkt worden. Beginnende coaches zijn niet zelden zelf mensen die uit de ratrace van de bedrijfswereld zijn gestapt en veel voeling hebben met de problematiek van stress en burn-out”, aldus nog de dames.

Meer informatie op www.stip-instituut.be.

Rectangle Furbo.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven