Leaderboard KMOinsider.jpg

Studenten uit 14 landen volgen internationale Supply Chain opleiding aan UAntwerpen

Opleiding

Studenten van de eerste Maritime Supply Chains course hebben vandaag de haven van Antwerpen bezocht. Deze cursus is een initiatief van het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT) van de Universiteit Antwerpen en de provincie Antwerpen. Zopas brachten ze, in aanwezigheid van gedeputeerde Ludwig Caluwé, een bezoek aan Luik Natie. Dat bedrijf maakt sinds kort deel uit van de havenbezoeken die het Havencentrum organiseert.Aan het Centre for Maritime and Air Transport Management (C-MAT) van de Universiteit Antwerpen volgen studenten uit 14 landen en 4 werelddelen de eerste Maritime Supply Chain opleiding. Deze cursus krijgt in het kader van een ruimer raamakkoord de steun van de provincie Antwerpen. De Universiteit Antwerpen is één van 's werelds grootste en gerenommeerde academische instellingen rond maritieme- en transporteconomie. C-MAT biedt academisch en vooral praktijkgericht onderwijs en onderzoek aan.

Poort op de wereld

Met de tweede grootste Europese haven is de provincie Antwerpen dé economische motor van België en onze Vlaamse regio. Meer dan 1/3 van de investeringen en bijna de helft van de omzet is toe te schrijven aan ondernemingen met een zetel in de provincie Antwerpen. Uiteraard speelt de Antwerpse haven en het grote logistiek netwerk hierbij een belangrijke rol. “De haven van Antwerpen is onze poort op de wereld”, zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor Economie en Internationale Samenwerking. “Vandaar dat de provincie Antwerpen en C-MAT de handen in elkaar slaan om de enorme expertise in de maritieme en luchtvaarteconomie te vertalen in internationale opleidingen van wereldniveau.”

Luik Natie opgenomen in havenbezoeken

De toekomstige leidinggevenden of beslissingsnemers in de sector kregen dankzij het provinciaal Havencentrum de kans om de haven van Antwerpen van binnenin te ontdekken. Vanochtend brachten ze een bezoek aan Luik Natie.

Het Havencentrum rekent op de steun van heel wat bedrijven om de haven ‘in ’t echt te tonen’. Zo kan het met groepen terecht op bijna 50 bezoekpunten in de Antwerpse haven voor een kijkje achter de schermen. Luik Natie is sinds dit jaar één van die bedrijven in de Waaslandhaven. Stefaan Verhelst, managing director Luik Natie Group: “Mensen die van buiten de haven komen, hebben geen idee wat het inhoudt. Als jongere vond ik dit zeer interessant, dus stellen we graag onze deuren open voor zulke initiatieven van het Havencentrum en de provincie Antwerpen. Als niemand zijn bedrijf openstelt, kan je ook niet proeven van die wereldhandel. Deze groep moet zich Antwerpen vooral herinneren als een belangrijke haven op wereldniveau.”

Rectangle Furbo.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Cevora

  • Businezz Booster